Les colades guanyen altura mentre continua tremolant la terra a La Palma

La superfície afectada per l'erupció volcànica és ja de vora 880 hectàrees

El volcà Cumbre Vieja, aquest dimecres
El volcà Cumbre Vieja, aquest dimecres / Borja Suarez (Reuters)

La lava del volcà de La Palma, que continua fluint amb profusió en les últimes hores, ha augmentat l'altura de les colades ja existents, mentre continua l'activitat sísmica en la zona, amb terratrémols d'una magnitud de fins a 4,8 en l'escala de Richter que han pogut sentir-se en altres illes de l'arxipèlag.

La deformació del terreny en l'estació més pròxima al con volcànic mostrava aquest dimarts un increment de fins a 10 centímetres. Segons l'últim informe del Departament de Seguretat Nacional (DSN) emés aquest dimecres, la lava està augmentant l'altura de les colades i omplint els espais que s'han creat entre elles.

El DSN situa la superfície afectada per l'erupció volcànica en 879,69 hectàrees i assegura que l'escenari meteorològic actual és favorable perquè operen els aeroports de la zona.

No obstant això, indica que la inversió tèrmica i els vents febles en la vessant oest "podrien provocar un escenari puntualment desfavorable per a la qualitat de l'aire".

Activitat sísmica

Entre la mitjanit i les 6:52 hores, en hora peninsular, s'han detectat 70 terratrémols a La Palma. El de més intensitat s'ha registrat a les 0:53 hores a Villa de Mazo, de magnitud 4,8, a 33 quilòmetres de profunditat; el segon, amb tot just set hores de diferència, de la mateixa magnitud i a la mateixa localitat. Tots dos terratrémols, amb una intensitat de IV en una escala de I a XII, s'han pogut sentir no sols a l'illa de La Palma, sinó també a Tenerife, El Hierro i La Gomera. De la resta de sismes, 23 han tingut una magnitud superior a 3.

També et pot interessar

stats