Teresa Gisbert: "Derogar l'actual llei contra la violència masclista seria un gravíssim error"

La nova fiscal superior de la Comunitat Valenciana assegura que el percentatge de denúncies falses és del 0'0001%.

La nova fiscal superior de la Comunitat Valenciana, Teresa Gisbert, durant l'entrevista en À Punt NTC Matí | À Punt
La nova fiscal superior de la Comunitat Valenciana, Teresa Gisbert, durant l'entrevista en À Punt NTC Matí | À Punt

Dimarts prenia possessió de la Fiscalia Superior de la Comunitat Valenciana Teresa Gisbert, la primera dona en aquest càrrec, i ho feia posant com a prioritat la lluita contra la violència de gènere. 

En el que portem de 2019, la violència masclista ja suma 9 dones mortes i 8 xiquets orfes. Durant l'entrevista a À Punt NTC Matí, Teresa Gisbert ha fet una aposta clara per la prevenció i s'ha mostrat rotundament en contra dels que volen derogar la llei actual -en clara referència a Vox- contra la violència masclista. "Estic totalment en contra perquè aquesta normativa ha donat fruits, encara que s'han de reformar alguns punts. Però seria un gravíssim error que pagaríem tota la societat", ha afirmat.

Així mateix, ha assegurat que "es diuen moltes mentides" per a justificar la derogació i que no són certes. De fet, assenyala que el percentatge de denúncies falses de maltractaments és del 0'0001%.

Per a la fiscal superior de la Comunitat Valenciana, cal actuar des del punt de vista de la prevenció i l'educació, perquè els casos entre persones cada vegada més joves són cada vegada més habituals. "La llei contra la violència de gènere està molt desenvolupada a l'àmbit jurídic, però no en l'educatiu", explica. I apunta la necessitat d'educació en igualtat en les escoles. 

Justícia en clau de dona

Teresa Gisbet no ha patit masclisme en la seua carrera, però reconeix que ha costat que les dones accedisquen a càrrecs directius. Es dona la circumstància ara mateix a la Comunitat Valenciana que les dones estan al capdavant de la justícia. Ella és la primera dona fiscal superior de la Comunitat Valenciana, Pilar de la Oliva és la presidenta del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV), la consellera Gabriela Bravo, la degana del Col·legi d’Advocats, Auxiliadora Borja... Són cada vegada més dones que homes en la magistratura, i dos dones també al capdavant dels col·legis de graduats socials i de procuradors. 

Preguntada per si això suposa un canvi, Gisbert ha respost que sí perquè es garanteix visibilitzar la igualtat, que és el més educatiu que hi ha i més normalitzador. Però també ha apuntat a una forma de treball distinta, "més pràctica, més col·laborativa i no a vore qui fa més". 

Línia continuista

Per davant, Gisbert pretén seguir la línia continuista de lluita per la millora de mitjans personals i professionals dels fiscals iniciada en la seua responsabilitat anterior com a fiscal provincial de València. També ha advocat per potenciar l'especialització dels fiscals, perquè la normativa és cada vegada més tècnica i és impossible que un jutge domine totes les especialitats. Així, "la justícia és de qualitat", afegeix. 

També et pot interessar

stats