El temps s'acaba per a l'icònic hotel Sidi del Saler

L'Ajuntament de València vol que l'edifici siga enderrocat i que es recuperen les dunes com a protecció natural de la devesa del Saler

Després de 12 anys, l'hotel Sidi Saler està molt deteriorat / À Punt NTC

L'icònic hotel Sidi Saler, situat a la devesa de l'Albufera de València, té els dies comptats. Aquest hotel va ser un referent de luxe per excel·lència de València durant dècades, però després de 12 anys tancat està molt deteriorat.

Els propietaris, un fons d'inversió, volien restaurar-lo i tornar a obrir, però l'Ajuntament de València vol que siga enderrocat i que es recuperen les dunes com a protecció natural de la devesa del Saler, que frenarien la regressió de la platja. Per aquest motiu, el consistori ha donat el pas definitiu i ha denegat definitivament totes les llicències que l'empresa propietària havia demanat per a reobrir-lo.

L'hotel Sidi Saler va ser construït el 1975 sobre domini públic, a la vora de la mar en ple parc natural, un lloc privilegiat on triaven allotjar-se autoritats, esportistes d'elit, artistes i altres clients d'alt poder adquisitiu.

"En temps de Franco, els veïns de València deien que el Saler havia de ser per al poble i volem estirar aquest fil perquè queden coses mal fetes d'aquell temps, en ubicacions on no tocava" ha afirmat l'edil, Joan Ribó.

Lucía Beaumud, regidora de l'Espai Públic de València, ha afirmat que denegar les llicències ha sigut el primer pas "i ja hem informat Costes". L'Estat és el propietari dels terrenys i per tant ara l'Ajuntament haurà de negociar amb la demarcació de Costes qui, com i quan tomba aquesta mola de formigó i restaura el cordó dunar.

També et pot interessar

stats