L’Ajuntament de València enderrocarà l’hotel Sidi Saler

El govern de coalició està decidit a retornar l’espai a la seua imatge natural de platja i dunes, tot i l’oposició de part del veïnat 

q enderroquen sidi saler

L'Ajuntament de València, que ha signat la caducitat de la llicència ambiental de l'hotel de cinc estreles Sidi Saler, està disposat a tombar l’edificació, que es va tancar fa onze anys. Els socis del govern de coalició, Compromís i el PSPV-PSOE, busquen recuperar la imatge natural de platja i dunes de l’espai ubicat dins el parc natural de l'Albufera. 

L’hotel de luxe es troba fora d’ordenació substantiva i la llei obliga a donar llicències d'obres com a màxim de conservació i manteniment. D’aquesta manera, el vicealcalde de València, Sergi Campillo, considera lògic recuperar el cordó dunar de la devesa, “un protector importantíssim de les platges de l’Albufera dels efectes del canvi climàtic”. 

Des de l'altra part del govern de coalició municipal, els socialistes també donen suport al compliment de la llei i declinen fer cap declaració.

Però des de l'associació de veïns de la Devesa-el Saler es mobilitzen contra l'enderrocament. Fins i tot han obert una arreplegada de firmes en línia que ja en suma més de 1.200. Aquesta proposta també ha rebut el suport del portaveu de Ciutadans al consistori, Fernando Giner. 

Aquesta petició, però, xoca amb els plans d'ordenació dels recursos naturals (PORN) i els plans rectors d'ús i gestió (PRUG) de la Generalitat, que estan en revisió i que obliguen l’Ajuntament de València a suspendre les llicències que dificulten o impossibiliten aconseguir els objectius de la declaració d'espai natural protegit. 

També et pot interessar

stats