Caduca la llicència ambiental de l'hotel Sidi Saler de València després d'11 anys tancat

La regidora de Llicències d'Activitat de València, Lucía Beamud, espera ara "recuperar els espais naturals que van ser agredits urbanísticament" i que "han deixat de tindre ús"

VÍDEO | L’hotel Sidi Saler, una mola de ciment per a la qual sí que passen els anys
L’hotel Sidi Saler al parc natural de la Devesa / À Punt NTC

La recuperació de l'Albufera ha fet un pas avant aquesta setmana. La regidora de Llicències d'Activitat de l'Ajuntament de València, Lucía Beamud, ha signat la caducitat de la llicència ambiental del Sidi Saler, l'antic hotel de cinc estreles situat en l'avinguda de la Gola del Pujol, en ple parc natural de la Devesa, i que fa onze anys que està tancat.

Segons Beamud, es tracta d'un gran edifici que "es troba fora d'ordenació substantiva, la qual cosa condiciona molt les llicències que se li poden atorgar des de l'administració pública", apuntant que aquestes serien, com a màxim, "les d'obres de conservació i manteniment de l'edifici".

A més, ha afegit, aquesta edificació de grans dimensions està en l'àmbit dels plans d'ordenació dels recursos naturals (PORN) i els plans rectors d'ús i gestió (PRUG) de la Generalitat Valenciana.

Tots dos plans estan en revisió i, per tant, s'aplica el règim de protecció preventiva de la llei d'espais naturals protegits de la Generalitat, la qual cosa significa que l'Ajuntament té l'obligació de suspendre les llicències per als actes que hagen de dificultar o impossibilitar la consecució dels objectius de la declaració d'espai natural protegit.

A part d'aquestes circumstàncies, l'Ajuntament també ha declarat la caducitat de la llicència ambiental concedida el 1999 al Sidi Saler per a exercir l'activitat d'hotel en haver-se constatat la paralització de l'activitat durant més de dos anys.

Però el que comunica ara l'Ajuntament és, en realitat, la suspensió de la tramitació de la llicència per a l'execució d'obres que ha presentat Divarian Propietat SA i Coral Homes SL amb la finalitat de recuperar la instal·lació hotelera. Aquesta quedarà suspesa fins a l'acreditació de l'existència de la prèvia concessió demanial del titular del domini públic corresponent.

No obstant això, la regidora ha indicat que "si es tornara a presentar una sol·licitud de llicència acreditant aquest punt, existeix la problemàtica de ser un edifici fora d'ordenació urbana, que fa onze anys que no exerceix cap activitat, per la qual cosa l'Ajuntament no podrà donar aquesta llicència".

Amb això, Beamud ha dit que la tendència és "recuperar aquells espais naturals que van ser agredits urbanísticament en el seu moment i que ara mateix han deixat de tindre ús".

Finalment, ha assenyalat que per al govern local "és important tot el que ajude a la regeneració de les platges del sud", i més tenint en compte que "és un hotel que està tancat des de fa onze anys i que no impacta contra l'estructura econòmica dels Pobles del Sud, però sí contra el seu paisatge i el medi ambient protegit d'aquesta zona".

Durant els 34 anys que va estar obert l'hotel Sidi Saler es van allotjar moltes de les celebritats polítiques i culturals que passaven per València. Per la seua part, el veïnat demana que no s'enderroque l'hotel i que es reforme per a reconvertir-lo en una residència de majors.

També et pot interessar

stats