El temporal de vent danya els cultius de caqui, alvocat i els cítrics

Els cultius més afectats són els que es troben, actualment, en campanya de recol·lecció al Camp de Túria, la Ribera Alta, l'Horta de València, la Costera i la Marina Alta

Vent en caqui a terra
Camp de caquis amb els fruits a terra / La Unió

La Unió Llauradora i l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-Asaja) alerta que el temporal de vent dels últims dies ha causat danys importants en els cultius del camp valencià. A la Comunitat Valenciana s'ha decretat l'avís taronja i durant les últimes hores s'han registrat vents de més de cent quilòmetres per hora.

Els danys que s'han detectat són tant per caiguda o impacte de la fruita, que les deprecia comercialment, com pel trencament de branques i brotades. Els agricultors de la zona ja han avisat de danys al Camp de Túria, la Ribera Alta, l'Horta de València, la Costera i la Marina Alta. Els cultius més afectats són els que estan ara en campanya de recol·lecció, com és el cas del caqui, l’alvocat, els cítrics, l’oliva i el perelló. El caqui és el que s'ha endut la pitjor part a causa de les ventades, ja que qualsevol lleuger colp provoca que el fruit no puga comercialitzar-se.

La Unió Llauradora ja ha informat que sol·licitarà a Agroseguro, l'agrupació espanyola de les entitats asseguradores, que perite ràpidament els danys a les parcel·les sinistrades, a més d’una sèrie de mesures compensatòries per als agricultors afectats. Per la seua banda, AVA-Asaja ha manifestat que encara no és possible fer una valoració econòmica de les pèrdues, però manifesten preocupació per la quantitat i qualitat de cultius que poden perdre els agricultors de la zona a causa del temporal.

Carles Peris, secretari general de la Unió Llauradora, assenyala que “aquest temporal de vent arriba en molt mal moment i s'uneix a aforaments de collites ja molt baixos en els cultius pels problemes meteorològics anteriors".

També et pot interessar

stats