El temporal de pluja i neu deixa carreteres tallades i pobles sense classe

Emergències ha decretat la situació 0 per nevades en 10 comarques i el nivell de preemergència taronja a les comarques de l'interior.

En la imatge, la carretera CV-803 que uneix Banyeres de Mariola i Onil tallada al trànsit per la neu

El primer temporal de pluja i neu del 2021 ha obligat el Centre de Coordinació d'Emergències a activar el nivell de preemergència taronja pel temporal a totes les comarques de l'interior de la Comunitat Valenciana, i la situació zero per nevades al Baix Maestrat, els Ports, l'Alt Palància, la Plana d'Utiel-Requena, el Racó d'Ademús, la Vall de Cofrents-Aiora, la Costera, l'Alcoià i l'Alt Vinalopó.

Els efectes del temporal s'estan fent notar especialment a les carreteres valencianes. Encara que les màquines llevaneu han treballat durant tot el dia per a netejar l'asfalt, aquest dijous hi ha hagut incidències en més de 30 vies, la majoria de la xarxa comarcal, i ha arribat a haver-hi 8 carreteres tallades al trànsit.

Així mateix, més de 30.000 xiquets i xiquetes s'han quedat hui sense escola perquè 37 municipis s'han vist obligats a cancel·lar les classes a causa de la dificultat per a accedir-hi. A més, 32 d'aquests municipis mantenen aquest tancament. Per això uns 21.000 xiquets i xiquetes allargaran les vacances de Nadal fins al dilluns 11.

La DGT recomana evitar els desplaçaments per carretera i especialment per les vies secundàries i de muntanya. En cas que no quedara més remei, demana extremar les precaucions, dur cadenes al cotxe i comprovar l'estat de les carreteres per on es vol transitar. Més informació, en la pàgina web del Centre de Gestió i Seguretat Viària i en el Twitter de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.

També et pot interessar

stats