El telèfon contra la discriminació racial o ètnica serà el 021

Aquest dimarts se celebra el Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial

Dues persones es donen la mà durant una concentració contra el racisme
Dues persones es donen la mà durant una concentració contra el racisme / Europa Press

El govern espanyol posarà en funcionament en les pròximes setmanes un nou telèfon, el 021, per a atendre víctimes de discriminació racial o ètnica, tal com ha anunciat la ministra de Política Territorial i portaveu de l’executiu, Isabel Rodríguez, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres celebrat dilluns.

"Com a novetat, els puc anunciar que, des del Govern d'Espanya, augmentarem també els mitjans per a atendre aquesta discriminació i posarem en marxa un nou telèfon d'atenció a la ciutadania per a les víctimes de discriminació racial o ètnica, que estarà en funcionament en les pròximes setmanes, que serà el 021", ha explicat Rodríguez. Així es recull en una declaració institucional amb motiu de la celebració, aquest dimarts, del Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial.

La ministra ha assegurat que aquesta acció mostra que "la lluita contra la discriminació racial i ètnica i contra el racisme estructural són prioritats del govern, tant en política interior com exterior" i "posa en relleu l'execució de polítiques públiques destinades a l'eliminació del racisme estructural i de la discriminació". A més, ha destacat que condemnen "totes les actituds i manifestacions que posen en qüestió les múltiples aportacions positives que té la diversitat ètnica en la societat".

Així, la portaveu de l'executiu ha subratllat els “avanços” que s'han donat a Espanya en la lluita contra la discriminació i el racisme, vinculats al Pla d'Acció de la Unió Europea Antiracisme per a l'Any 2020-2025. Entre altres, ha posat en relleu els realitzats en l'àmbit d'actuacions especialitzades de la Fiscalia General, dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat, dels ministeris de Justícia, Interior, Inclusió o Igualtat, així com l'acord mitjançant el qual propicien la cooperació institucional contra el racisme, la xenofòbia, la LGTBI-fòbia i altres formes d'intolerància. 

També et pot interessar

stats