Els taxistes valencians estimen en un 70% el seguiment de la parada d'aquest dissabte

L'Associació Gremial i la Federació Sindical del Taxi de València mantenen les vagues per a la nit de Nadal i la nit de Cap d'Any

Imatge d'una protesta del sector del taxi a València
Imatge d'una protesta del sector del taxi a València / Europa Press

L'Associació Gremial de Taxis de València ha valorat "molt positivament" el seguiment de l'aturada convocada durant la matinada d'aquest dissabte al diumenge, a la qual, segons les seues estimacions, s'han sumat al voltant del 70% dels treballadors.

Així ho ha confirmat el secretari de l'associació, José Ramón Giménez, que s'ha mostrat "content", encara que ha lamentat les molèsties que s'han pogut ocasionar als usuaris. “Som conscients que anit hi va haver gent que va tardar moltíssim a poder arribar a casa", ha expressat.

Giménez ha denunciat que "l'única responsable d'aquesta situació és l'administració", i ha explicat que “no pot ser que en les dates que estem el taxi de València no sàpiga encara quines seran les tarifes per a 2023” i, sobretot, que la proposta de pujada “siga tan baixa, tenint en compte la quantitat d'anys que porten sense apujar-se". Ha manifestat a més que "al preu que està el combustible, les tarifes a València són insostenibles perquè el sector del taxi puga continuar".

L'aturada, convocada per a aquesta matinada ha sigut secundada per l'Associació Gremial de Taxis de València, però la Federació Sindical del Taxi de València la va desconvocar el divendres després de reunir-se amb membres de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.

Malgrat la disparitat de posicions entre la Federació i l'Associació Gremial, ambdues mantenen la convocatòria de la manifestació davant de les Corts programada per a dijous que ve, 22 de desembre, així com de les parades per a la nit de Nadal i la nit de Cap d'Any.

També et pot interessar

stats