L'Associació Gremial manté l'aturada de sis hores de taxis aquest dissabte a València

Mentre la Federació Sindical del Taxi de València s'ha retirat de la protesta, l'Associació Gremial de la província de València pararà el servei des de mitjanit fins a les 6:00 del diumenge

Imatge d'arxiu de taxis protestant davant de la Conselleria de Mobilitat / Europa Press
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
16 de desembre 2022 - 21:34 Actualitzat: 17 de desembre 2022 - 19:31

Divisió de posicions entre els taxistes valencians davant la convocatòria de vaga prevista per a la matinada d'aquest dissabte. Després de les reunions mantingudes aquest divendres amb la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, la Federació Sindical del Taxi de València ha desconvocat a última hora de la vesprada la protesta, mentre que l'Associació Gremial de la Província de València (APC) la manté. La parada serà de sis hores durant la nit d'aquest dissabte i la matinada de diumenge, des de les 00:00 fins a les 06:00 hores.

Segons la Federació Sindical del Taxi de València, durant la trobada no s'ha debatut el percentatge de pujada de tarifes, sinó el criteri per a poder fer els informes de manera objectiva. Els tècnics van iniciar la reunió amb un informe que marcava una pujada de tarifes pròxima al 4%, però els col·lectius demanen un increment del 10 %.

"Segons els nostres tècnics econòmics i després d'estudiar els nous paràmetres detalladament durant la vesprada de hui, aquest nou sistema suposara per fi una pujada de tarifes semblant a la d'altres ciutats espanyoles", ha afirmat la Federació Sindical en un comunicat.

En la trobada sí que es van consensuar la majoria de paràmetres que formen l'estructura de costos per a establir els informes la qual cosa, segons el parer de la Federació, "permetrà acabar amb la pèrdua de poder adquisitiu que pateix el sector any a any", agreujada enguany per "la pujada dels combustibles i de la cistella de la compra". La Conselleria ha demanat uns dies, fins al dimarts 20 o dimecres 21, per a poder fer una proposta ferma de tarifes per a l'any 2023, a partir dels nous criteris que han acordat les dues parts.

Així i tot, el col·lectiu ha anunciat que, de moment, mantenen les aturades dels dies 24 i 31 de desembre i la protesta convocada per al dia 22 d'aquest mateix mes davant les Corts, coincidint amb l'última sessió plenària de l'any en què es debatran modificacions de la llei del taxi.

Continuen les negociacions

Des del comité han garantit que continuaran negociant, ja que "hi ha encara molts temes sense resoldre", entre altres "posar fi de manera definitiva a l'intrusisme, la pèrdua de poder adquisitiu acumulat del sector o establir com quedarà finalment la regulació de descansos de l'any 2023".

"No podem permetre'ns ser conformistes, les nostres famílies no s'ho mereixen, per moltes crisis i problemes que sorgisquen, hem d'arribar a un acord i que el taxista puga continuar prestant un servei professional a l'usuari, amb un treball digne, ben remunerat i sense competència deslleial", han reivindicat.

L'Associació Gremial anima els taxistes a respectar la parada d'aquest dissabte

Per la seua part, l'Associació Gremial de Taxis de València ha lamentat que la federació desconvocara "de manera unilateral" l'aturada prevista per les dues organitzacions "sense que l'administració haja garantit més d'un 3,9% de pujada per al 2023 per als taxis de l'APC de València".

Considera a més que aquesta pujada és "un insult per als taxistes de València, que fa huit anys que no han vist una pujada de tarifes" a excepció d'"un cèntim el quilòmetre el 2018 i la de 2,6% aplicada l'octubre d'enguany que havia d'haver-se aplicat l'1 de gener de 2022".

L'associació denuncia que "a València s'atreveixen a aplicar-nos la llei de desindexació que no apliquen en moltes altres ciutats, perquè mentre que les pujades signades i publicades en moltes ciutats van des d'un 5% a un 13%, a València ens ofereixen després d'anys de sequera tarifària un minso 3,9%", lamenta. Sobre la parada diu que "una nit treballant no ens traurà de pobres, però una nit de parada sí que ens tornarà la dignitat i ens assegurarà un futur pròsper", per això, des de l'associació recomanen als taxistes de València que, "pel bon futur de tots", aquesta nit, de manera pacífica, "es respecte l'atur que es va acordar".

També et pot interessar

stats