Els taurins d’Algemesí, en peu de guerra contra el consell escolar municipal per fer lectiva la Setmana Taurina

La comissió de festes ha demanat al ple que intervinga perquè es reconsidere la decisió

Els taurins reclamen que es mantinga la setmana festiva / À Punt NTC

Els 29 cadafals d’Algemesí s’han manifestat aquesta vesprada per a mostrar la seua insatisfacció, després que el consell escolar municipal haja fet lectives les jornades del 26 al 30 de setembre, quan se celebra la Setmana Taurina d'Algemesí. 

Més de 400 persones han recorregut els carrers de municipi a manera de protesta. Amb aquesta decisió, l’alumnat haurà d’anar a escola durant uns dies que tradicionalment havien sigut festius, però que suposaven un problema perquè obligaven a llevar altres dies de festa del calendari escolar.

Tot i que aquesta ha sigut la proposta més votada en el consell escolar entre les tres que es van presentar, la modificació no ha satisfet la comissió de festes. Després de llegir un manifest, dos dels seus membres han demanat al ple que intervinga perquè es reconsidere la decisió. Alberto Rodríguez, el seu president, ha assenyalat que "no és que siga el motor econòmic únicament del poble, però una festa per a un poble és molt important. Pensem si les Falles decretaren escola a València tots els dies", ha comentat.

L'alcaldessa, Marta Trenzano, ha recordat que l'Ajuntament va proposar mantindre les vacances, però que és el consell escolar qui decideix i fa la proposta a la conselleria. "La proposta va tindre molt de suport. Només dos col·legis s’oposaren a la proposta i la resta la en votaren a favor", ha argumentat.

També et pot interessar

stats