El tancament de platges i el fort dispositiu de seguretat apaguen la Nit de Sant Joan

3.000 agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil se sumen als dispositius especials de seguretat municipals i autonòmic per a evitar botellots i concentracions a vora mar

Un grup de joves al voltant d'una foguera a la platja de les Arenes, a València, la Nit de Sant Joan de 2019
Un grup de joves al voltant d'una foguera a la platja de les Arenes, a València, la Nit de Sant Joan de 2019 / À Punt NTC

La pandèmia apaga la Nit de San Joan un any més. La gran majoria dels municipis costaners de la Comunitat Valenciana ha decidit prohibir o limitar l'accés a les platges per a evitar les concentracions de persones i els botellots. El coronavirus continua circulant, però en la decisió també han pesat decisivament els incidents de la fi del toc de queda, quan l'alçament de la limitació a la mobilitat nocturna va derivar en festes il·legals al conjunt del territori i en episodis de gamberrisme a les platges de València.

Un ampli dispositiu policial tractarà d'impedir que les ganes de celebrar, inevitables després d'un any de restriccions, deriven en noves infraccions. La Policia i la Guàrdia Civil desplegaran 3.000 agents i la Policia Autonòmica multiplicarà per quatre els efectius. Tot, a més dels dispositius especials de Policia Local que activarà cada municipi.

Així s'ha establit aquest dilluns en una nova reunió entre la consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, i la delegada del govern espanyol, Gloria Calero. La tercera per a coordinar el dispositiu de seguretat de Sant Joan. Demanen contenció; un últim sacrifici abans del següent pas cap a la normalitat, que es materialitzarà tres dies després de Sant Joan (dimecres), amb l'alçament de la prohibició de portar la mascareta en exteriors (diumenge).

"Demane responsabilitat per a complir les poques normes que ens queden ja, per a poder continuar avançat cap a un estiu segur", ha explicat Calero, que a instat la ciutadania a "no tirar per terra el gran treball que s'ha fet durant l'any". En termes similars, la consellera de Justícia, ha fet una crida a la prudència a la gent jove, advertint que els nous brots estan afectant majoritàriament persones de 20 a 29 anys. També ha recordat les limitacions vigents en les celebracions nocturnes, com el tancament dels locals d'oci a les dos i l'aforament limitat.

Platges tancades, sancions elevades i vigilància amb drons

Tenint en compte que la majoria de les platges estaran tancades, quedaran poques alternatives, més enllà de pubs i discoteques, per a celebrar l'equinocci d'estiu. València ha prohibit les festes i rituals a vora mar en els vint quilòmetres de litoral, anticipant un fort de dispositiu de policia i l'amenaça de multes dels 750 a 3.000 euros.

Al litoral de la Costa Blanca també tanquen la majoria de les platges. L'ajuntament de la capital dedicarà 300 agents de policia per a evitar concentracions en l'arena i el consum d'alcohol, que vigilarà també per l'aire, amb l'ajuda de drons. Localitats com Benidorm, la Vila Joiosa, Elx, Alacant, el Campello, Dénia o Oriola impediran l'accés a les platges des de les set de la vesprada. Només Calp, Xàbia, Benissa, Moraira i Torrevella les mantindran obertes, però igualment, sota una àmplia vigilància policial.

La Junta Local de Seguretat de Castelló concreta aquest dilluns el dispositiu policial per a blindar l'accés a les platges per Sant Joan. Localitats costaneres com Almassora i Borriana també han pres la decisió de tancar la platja, i prohibir les fogueres i els banys la nit de dimecres. Altres, com Benicàssim, anunciaran la decisió durant les pròximes hores.

Imatge de la reunió en què s'ha organitzat el dispositiu de seguretat autonòmic per a la Nit de Sant Joan
Imatge de la reunió en què s'ha organitzat el dispositiu de seguretat autonòmic per a la Nit de Sant Joan / À Punt NTC

També et pot interessar

stats