Sanitat activa el protocol després de la mort per meningitis d'un xiquet d'onze anys a Rocafort

La conselleria ha reunit a les famílies del campus de futbol i del centre educatiu on estudiava el menor

El camp de la Unió Esportiva de Rocafort, en una imatge d'arxiu / UE Rocafort CF via X
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
05 d'abril 2024 - 14:39 Actualitzat: 05 d'abril 2024 - 22:11

L'Ajuntament de Rocafort ha cancel·lat un campus de futbol infantil després de la mort d'un menor d'11 anys per meningitis, segons han confirmat a À Punt fonts del consistori. L'alcaldia ha donat l'orde als organitzadors, la Unió Esportiva Rocafort, només rebre l'informe forense sobre la mort del xiquet. El menut, que cursava sext de primària, es va fer malalt dimarts, el dia que arrancaven les activitats, i va morir aquest dijous d'una parada cardiorespiratòria.

La Conselleria de Sanitat ha activat el protocol després de la mort per meningitis d'un xiquet d'onze anys a Rocafort (Horta Nord). Sanitat s'ha reunit aquest divendres de vesprada amb les famílies dels xiquets que han compartit campus de futbol aquesta setmana amb el menor i també amb les del centre educatiu on estudiava el xiquet. En la reunió han tractat de tranquil·litzar els progenitors i també han explicat les pautes a tindre en compte en aquests casos.

La meningitis és una malaltia molt contagiosa i letal que afecta principalment menors i adolescents. La conselleria de Sanitat va recuperar la vacunació infantil contra el meningococ B (especialment incident en nadons) el febrer de 2023, després d'anys fora del calendari obligatori. Als dotze anys s'injecta la vacuna tetravalent, que protegeix contra els serotips A, C, W i Y.

Salut Pública ha enviat una mostra del bacteri al Centre Nacional de Microbiologia perquè se serotipe i amb la finalitat de completar l'estudi microbiològic en el marc del sistema de vigilància epidemiològica.

El meningococ es transmet de manera directa de persona a persona per secrecions de la via respiratòria i després d'un contacte estret i prolongat. Per això, s'examinarà les persones que visquen en el mateix domicili o hagen dormit en la mateixa habitació en els deu dies anteriors al diagnòstic i a qualsevol persona exposada a les secrecions nasofaríngies del malalt en els dies precedents a l'hospitalització. Una vegada valorats, es prescriuran mesures profilàctiques per a les persones que van mantindre-hi un contacte estret.

Per la seua banda, l'Ajuntament de Rocafort ha mostrat, en un missatge en xarxes socials, "el seu més sentit condol als familiars i amics d'Álex, veí de la localitat mort ahir als 11 anys d'edat".

També et pot interessar

stats