Susana Gisbert: "Em preocupa la banalització de la violència de gènere"

La fiscal de delictes d'odi de València ha indicat que s'està estudiant si podria ser un delicte d'odi l'acció d'un home que va arrancar la bandera LGTBIQ+ de l'Ajuntament d'Albaida i en posà una preconstitucional

Susana Gisbert en 'Les notícies del matí'

La fiscal de delictes d'odi de la Fiscalia de València, Susana Gisbert, considera "molt perillós banalitzar la violència de gènere", perquè fa que la gent jove no considere la gravetat del problema, ja que "la influeixen" els missatges que els arriben de líders a través de les xarxes.

En aquest sentit, la fiscal s'ha mostrat preocupada pel tractament que se'n fa en les xarxes socials, on especialment els joves troben multitud de notícies falses. Per exemple, ha destacat que "les denúncies falses són un 0,01% i això són estadístiques oficials", i la resta de dades és "faltar a la veritat".

En una entrevista en Les notícies del matí, Gisbert ha defés la nomenclatura de la violència de gènere per la seua singularitat, en contraposició al terme de violència intrafamiliar que defén Vox.

Gisbert ha explicat que la lluita contra aquesta violència contempla mesures especials de protecció i de prevenció adequades a les particularitats de les víctimes.

Al voltant de les dones que també maten les seues parelles homes i fins i tot els seus fills, Gisbert ha reconegut que és una realitat que existeix, "però és un percentatge molt baix en relació amb els homes i té el mateix rebuig". No obstant això, ha indicat que té un "tractament diferent, ja que l'arrel de les dones que maten els homes no és el masclisme".

D'altra banda, la fiscal de delictes d'odi ha apuntat que el fet que a Nàquera es prohibisca l'exhibició de la bandera símbol del col·lectiu LGTBI, és "símptoma d'un temps perillós i és molt greu que existisca aquest plantejament que fa cinc anys era inviable". De tota manera, com a part positiva, ha assenyalat la reacció de la gent amb una contramanifestació.

També ha parlat del cas d'Albaida i ha afegit que la Fiscalia està estudiant si podria ser un delicte d'odi l'acció d'un home que va arrancar la bandera LGTBIQ+ de l'Ajuntament d'Albaida i en posà una preconstitucional.

"Els delictes d'odi són la nova violència de gènere"

Les forces i cossos de seguretat de l'Estat van investigar 1.869 infraccions i delictes d'odi a Espanya el 2022. Un 3,7% més que l'any anterior, segons l'informe que va presentar fa dos dies el ministre de l'Interior.

Gisbert ha dit que des de la Fiscalia de València constaten aquesta evolució a l'alça, però ho atribueix també al fet que ara es denuncia més que abans. "Els delictes d'odi són la nova violència de gènere", ha ressaltat.

També et pot interessar

stats