El Suprem estudia si manté els cinc anys de presó a l'exmarit de Mónica Oltra per abusar d'una menor tutelada

Luis Eduardo Ramírez Icardi va ser condemnat el novembre del 2019 per l'Audiència Provincial de València

La façana del Tribunal Suprem, en una imatge d'arxiu
La façana del Tribunal Suprem, en una imatge d'arxiu / Eduardo Parra (Europa Press)

La sala penal del Tribunal Suprem (TS) estudiarà aquest dimecres si manté els cinc anys de presó que es van imposar a Luis Eduardo Ramírez Icardi, l'exmarit de l'exvicepresidenta i exconsellera d'Igualtat del govern valencià amb el Botànic, Mónica Oltra, per abusar sexualment d'una menor tutelada en un centre de València. L'alt tribunal estudiarà aquest dimecres el recurs presentat per la defensa del condemnat.

L'exmarit d'Oltra va ser condemnat el novembre del 2019 per l'Audiència Provincial de València a la pena de cinc anys de presó per un delicte d'abús sexual continuat amb prevalença a una menor.

Segons arreplegava la sentència, la jove estava acollida en un centre de València on ell treballava com a educador. Quan estava en torn de nit, acudia a l'habitació de l'adolescent en els moments en què estava castigada per mal comportament i li feia massatges al coll perquè poguera adormir-se.

Els fets van ocórrer entre 2016 i 2017, quan la menor tenia entre 14 i 15 anys. Diverses vegades, i pensant que estava adormida, Luis Eduardo Ramírez li va agafar la mà i es va masturbar amb ella, tal com va donar per provat l'Audiència de València. Durant el juí ell va negar els abusos, però va reconéixer que a vegades estava sol amb la xiqueta.

Demana repetir el juí

La defensa de l'educador va presentar un recurs davant de la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). El tribunal va ordenar en aquell moment repetir parcialment el juí perquè es comptava amb dos informes nous que posaven en dubte la credibilitat de la víctima.

Així, es va repetir el juí, únicament amb les noves pericials i algunes testificals, i va acabar amb una ratificació de condemna a cinc anys de presó. La defensa va tornar a recórrer contra el veredicte davant del TSJCV i, en aquesta ocasió, es va desestimar.

Per a prendre aquesta decisió, el tribunal valencià va veure la sentència de l'Audiència "totalment correcta" tant pel que es referia a la valoració de la prova com amb les conseqüències d'índole jurídica que lligava als fets prèviament acceptats com provats.

També et pot interessar

stats