El Suprem considera delicte llevar-se o no usar preservatiu si s'ha pactat amb la dona

L’stealthing serà considerat a partir d’ara com una altra forma d'agressió sexual

Imatge d'arxiu de la façana de l'edifici del Tribunal Suprem
Imatge d'arxiu de la façana de l'edifici del Tribunal Suprem / Alberto Ortega (Europa Press)

El Tribunal Suprem ha declarat com a delicte l’stealthing, una modalitat contra la llibertat sexual que consisteix a traure's el condó d'amagat o no usar el preservatiu durant tota la relació o part d'ella malgrat haver sigut pactat o impost per la parella com a condició en prestar el consentiment. 

El ple de la sala penal ha pres la decisió per unanimitat, de manera que a partir d'ara serà considerada una altra forma d'agressió sexual, informen fonts jurídiques. Ara bé, quant a la pena a imposar, cinc magistrats entenen que ha d'imposar-se la pena pròpia d'una penetració sense consentiment, mentre que de la resta es desconeix la posició. L'embaràs no desitjat, les malalties de transmissió sexual i les seqüeles psicològiques són algunes de les conseqüències de les víctimes.

La sentència, que serà publicada i notificada en les pròximes setmanes, servirà per a llançar llum sobre una modalitat delictiva amb escassa jurisprudència a Espanya, com ja van advertir uns jutges que van imposar una recent condemna basada en esta figura.

Fa uns mesos, l'Audiència Provincial de Madrid va condemnar a dos anys de presó per un delicte contra la llibertat sexual a un home que va mantindre relacions sexuals sense preservatiu amb una dona a pesar que havia pactat usar-ho davant del temor d'ella a quedar-se embarassada o contraure malalties de transmissió sexual. L'audiència madrilenya el va condemnar per un delicte d'abús sexual i va detallar que es tractava d'un cas de stealthing.

També et pot interessar

stats