Condemnat a dos anys de presó per llevar-se el preservatiu en contra del que havia pactat amb la parella sexual

L'home, condemant per abús sexual, ha reconegut que va enganyar la parella, a qui acabava de conéixer en una aplicació de cites, traint l'acord previ entre els dos

En imatge, el Palau de de Justícia de Santa Cruz de Tenerife
En imatge, el Palau de de Justícia de Santa Cruz de Tenerife / Europa Press

L'Audiència de Santa Cruz de Tenerife ha condemnat a dos anys de presó un home que ha reconegut que es va llevar el preservatiu sense coneixement de la parella sexual, a qui acabava de conéixer en una aplicació de cites, en contra del que tots dos havien convingut. La condemna tipifica la conducta encara com a abús sexual i no com a agressió (la qualificació que correspondria a la legislació vigent) perquè els fets van ocórrer el 2022, abans de la reforma del Codi Penal impulsada pel Ministeri d'Igualtat a través de la llei de "només sí és sí".

La Fiscalia, que inicialment demanava quatre anys de presó, ha admés finalment aplicar un atenuant per reparació del mal, per haver depositat ja la quantitat pactada com a indemnització per a la víctima. No entrarà a la presó sempre que no cometa cap delicte durant tres anys.

La sentència prohibeix a l'acusat comunicar-se amb la denunciant i acostar-se a menys de 500 metres d'ella, el seu domicili, lloc d'estudi, treball o qualsevol altre que freqüente. També l'obliga a participar en programes formatius d'educació sexual.

D'acord amb els fets reconeguts per condemnat en la sentència, l'home va conéixer la dona el setembre del 2022 per mitjà d'una aplicació de cites. Van acudir al domicili de l'home, on els dos estigueren d'acord a practicar relacions sexuals, amb la condició "ineludible", reiterada en diverses ocasions per ella i acceptada per ell d'utilitzar preservatiu. No obstant això, en un moment donat i sense que la dona ho sabera ni poguera veure-ho, es va retirar el condó i va continuar amb la penetració.

També et pot interessar

stats