El Suprem condemna per imprudència greu la propietària d'un gos que va atacar una xiqueta a València

Condemna la dona per un delicte d'imprudència greu amb lesions, amb una multa de 1.800 euros i una indemnització a la víctima de 5.366 euros

Imatge cedida per la Guàrdia Civil de dos gossos de raça perillosa custodiats en un centre d'acolliment / Efe
Imatge cedida per la Guàrdia Civil de dos gossos de raça perillosa custodiats en un centre d'acollida / EFE

El Tribunal Suprem ha condemnat per un delicte d'imprudència greu una dona que portava solt i sense boç el seu gos, de raça potencialment perillosa, que va atacar una xiqueta de cinc anys i li va fer ferides mentre jugava en un parc infantil de València el 2019.

Amb esta resolució, la sala penal revoca l'absolució de l'Audiència Provincial el 2022, recorreguda en contra per la Fiscalia i restableix la sentència condemnatòria en primera instància dictada pel jutjat penal número 17 de València el 2021.

D'esta manera, la dona és condemnada per un delicte d'imprudència greu amb lesions, amb una multa de 1.800 euros i una indemnització a la víctima de 5.366 euros.

Segons els fets provats que recorda el Suprem, l'acusada va traure el 30 de gener del 2019 el seu gos de raça American Staffordshire Terrier solt i sense boç pels voltants de la plaça del Professor Tierno Galván de València, sabent que pertanyia a una raça de gossos potencialment perillosa.

L'animal va córrer cap a la menor, es va abalançar sobre ella i va començar a mossegar-li els glutis, mentre el seu avi intentava llevar-li'l de damunt colpejant-lo, sense arribar a aconseguir-ho fins que va arribar la propietària i va aconseguir apartar el gos del cos de la xiqueta.

A conseqüència de l'agressió la xiqueta va patir una mossegada de gos en el gluti esquerre que li va provocar lesions i una cicatriu de sis centímetres.

També et pot interessar

stats