Superar la Covid-19 redueix el risc de reinfecció almenys durant 10 mesos

Un estudi del University College London conclou que superar la malaltia aporta una “sòlida protecció” al virus 

Diversos resident d'un centre per a majors del Regne Unit fan manualitats junt als treballadors del centre
Diversos residents d'un centre per a majors del Regne Unit fan manualitats al costat de treballadors / Reuters

Aquells que s’han contagiat de coronavirus i han superat la malaltia que genera presenten una “sòlida protecció” a aquest virus. És una de les conclusions d’un estudi científic, publicat per la revista Lancet Healthy Longevity, segons el qual, contagiar-se redueix substancialment el risc de reinfectar-se, almenys, durant els deu mesos següents. 

Aquesta conclusió és fonamenta en un estudi del University College London (UCL), que ha analitzat els patrons de contagi de més de 2.000 persones que vivien o treballaven en residències d'ancians d'Anglaterra entre octubre de 2020 i febrer de 2021.

D’acord amb aquesta anàlisi, els residents del centre que havien superat la malaltia en els últims deu mesos van mostrar un 85% menys de possibilitats de tornar-se a infectar durant el període estudiat, mentre que, entre els treballadors, la reducció del risc va ser del 60%.

Per aquesta raó, els autors de l'estudi creuen que superar la malaltia ofereix una "sòlida protecció". "El risc d'infectar-se dues vegades sembla ser molt baix”, puntualitzen els promotors d’aquest estudi. 

“El fet que un contagi previ de Covid-19 oferisca un alt nivell de protecció a les persones en residències és tranquil·litzador", segons va assenyalar Maria Krutikov, autora principal del treball. Aquest estudi aporta llum sobre la protecció que ofereix la “infecció natural”, tot i que els autors matisen que encara queda per determinar fins a quant dura la immunitat que generen les vacunes. 

Per a elaborar aquest estudi, els investigadors van reclutar a 682 usuaris que vivien en una residència, amb una mitjana d'edat de 86 anys, i a 1.429 empleats. Tots ells es van sotmetre a proves sanguínies i vora un terç d'ells van mostrar anticossos relacionats amb el coronavirus, la qual cosa suggereix que havien passat la malaltia.

L'estudi va eliminar l'impacte de la vacunació, que va començar al desembre a Anglaterra, per això es van excloure de les estadístiques tots aquells que havien rebut una primera dosi.

També et pot interessar

stats