L'Hospital General d'Alacant desenvolupa un test que detecta els anticossos invisibles contra la Covid-19

A través d'una punxada en el dit es poden registrar els anticossos en persones que ja han superat el virus

L'Hospital General d'Alacant desenvolupa un test capaç de detectar els anticossos 'invisibles' contra la Covid-19 / À Punt NTC
30 de maig 2021 - 21:09

L'Hospital General d'Alacant ha desenvolupat un nou test més sensible per a la detecció d'anticossos en persones que ja han superat el coronavirus. Una nova tècnica basada en la tecnologia anomenada citometria de flux que, en paraules de Fabián Tarín, investigador d'Hematologia Diagnòstica i Immunologia de l'Hospital General d'Alacant, “permet identificar anticossos amb una sensibilitat extrema superior a la majoria de les tècniques que fins ara s’han desenvolupat”. 

“Amb una simple punció digital, obtenim una gota de sang amb la qual aconseguim detectar no només l’IGG, que és l'anticòs que generalment es mesura en les proves actuals, sinó que també es detecta l'IGA, que és el principal anticòs en mucosa, que seria la primera barrera amb la qual es troba el virus quan entra en l’organisme” explica Paula Piñero, una altra investigadora de l’equip. 

A més de tot això, la prova permet detectar casos que havien passat desapercebuts amb altres tècniques, tal com explica Francisco Marco, investigador del mateix departament. 

“També ens permeten detectar la resposta immunitària en pacients en els quals hi ha un alt risc que no es produïsca una resposta adequada o quina és la situació immunològica dels pacients en el context de la vacunació”. Per a Marco, en el futur serà necessari per a administrar dosi de record o bé per a comprovar si els pacients tenen immunitat o no.

Aquest avanç s’ha fet a partir de tecnologia del CSIC i ha comptat amb la col·laboració de l'empresa Vitro Diagnòstica i de la Fundació INCLIVA per a la investigació de l'Hospital Clínic de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats