SOS Albufereta protesta a Alacant per a exigir la protecció definitiva de la façana litoral

En una concentració convocada aquest dissabte, la plataforma ha reclamat un pla integral de rehabilitació del litoral que solucione els danys provocats pels temporals

Veïns de l'Albufereta en la concentració aquest dissabte
Veïns de l'Albufereta en la concentració aquest dissabte / À Punt NTC

La plataforma SOS Albufereta, impulsada per l’associació de veïns Serra Grossa d’Alacant, ha convocat aquest dissabte una concentració amb la finalitat de reivindicar solucions definitives que consoliden la façana litoral i fer front, així, a les inclemències meteorològiques.

El veïnat denuncia que els múltiples danys ocasionats arran de la borrasca Gloria, el gener del 2020, estan encara pendents de reparació. Baranes malmeses o abandonades, sistema de clavegueram al descobert i desperfectes en els espigons són algunes de les incidències provocades pel temporal marítim.

Tot i que l’Ajuntament d’Alacant ha anunciat actuacions de reparació dels desperfectes, SOS Albufereta demana solucions definitives a llarg termini mitjançant la creació d’un pla integral de rehabilitació que contemple la reparació de danys, millores urbanístiques, la defensa de la costa i una via verda al traçat del tram en desús.

Estat del passeig de l'Albufereta després dels temporals
Estat del passeig de l'Albufereta després dels temporals / SOS Albufereta
Baranes malmeses a la platja de l'Albufereta d'Alacant
Baranes malmeses a la platja de l'Albufereta d'Alacant / SOS Albufereta

La plataforma recorda en un comunicat que l’existència dels fons europeus Next Generation suposen una oportunitat per a finançar aquest pla. En aquest sentit, reclama més coordinació de les administracions amb competències en la matèria a través de la creació d’una comissió mixta entre l’Ajuntament d’Alacant, la Generalitat i el Ministeri de Transició Ecològica i la presència d’associacions veïnals i altres interessats. 

També et pot interessar

stats