Ajuntaments valencians reclamen solucions davant episodis meteorològics extrems

Aquest divendres s'ha posat en marxa una comissió a les Corts per a estudiar com previndre els danys dels temporals

Ajuntaments valencians reclamen solucions davant episodis meteorològics extrems / À Punt NTC

Aquest mes es compleixen dos anys del temporal marítim Gloria, un episodi que va destrossar moltes platges del litoral valencià. Aquest divendres s'ha posat en marxa a les Corts una comissió per a estudiar com previndre els danys dels temporals. 

Diversos ajuntaments han denunciat la situació i han plantejat solucions. És el cas de Moncofa, que pateix un problema que es reprodueix al llarg del litoral del Camps de Morvedre, de la Plana Baixa i de l'Alta. 

La solució, els espigons, des de Sagunt fins a Almenara, continuen sense executar-se. De més de trenta projectes, només a Almenara han començat les obres previstes. El de Cullera, n'és un altre exemple i és un cas singular perquè hi desemboca el Xúquer. En cada temporal és el punt on s'aboca tot el fem i la brutícia acumulada en el recorregut del riu.

Però els danys del temporal Gloria no s'arrosseguen només a la costa. Com a exemple, Énguera, a la Canal de Navarrés. La neu va provocar una catàstrofe forestal, l’acumulació dels gruixos va trencar branques i va destrossar massa forestal. 

També et pot interessar

stats