Estos són els serveis mínims establits per Educació per a la vaga del 23 de maig

La Conselleria, arran de les crítiques dels sindicats, ha recordat que són les mateixes instruccions d’anys anteriors

Alumnes a classe
Alumnes a classe / À Punt NTC

La Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació ha establit els serveis mínims en els centres educatius de la Comunitat Valenciana per a este dijous 23 de maig, dia en què els sindicats STEPV, CCOO, UGT i COS (Coordinadora Obrera Sindical) han convocat una vaga educativa.

Així, s'han determinat les mesures necessàries per a assegurar els serveis essencials mínims que hauran de prestar-se mentre dure la situació de vaga en els centres públics de titularitat de la Generalitat per a garantir el dret a l'educació de l’alumnat.

La Conselleria, arran de les crítiques dels sindicats, ha recordat que són les mateixes instruccions de serveis mínims d’anys anteriors.

En tots els centres haurà d'haver-hi una persona responsable membre de l'equip directiu, a exclusió d'activitats lectives. A més, en els centres d'educació infantil i primària, hi haurà un mestre per etapa educativa, amb un mínim d'un per cada quatre unitats.

Per part seua, en els centres d'educació infantil hauran de ser presents dos educadors d'educació infantil quan el centre tinga cinc o menys unitats, i tres en el cas de més de cinc unitats. En els centres específics d'educació especial hi haurà la presència de dos educadors d'educació especial per cada cinc unitats.

Així mateix, als centres que imparteixen educació secundària obligatòria, batxillerat, formació professional, ensenyaments d'idiomes i ensenyaments artístics hi haurà un professor o una professora per etapa educativa, amb un mínim d'un per cada deu unitats.

Finalment, en els centres d'ensenyament amb internat, a més dels serveis establits d'acord amb la tipologia del centre, es prestaran els serveis propis dels dies festius.

També et pot interessar

stats