La societat pública que gestionarà les ITV ja permet demanar cita prèvia en el web

Les primeres estacions passaran a mans públiques a partir de dissabte, mentre que la resta es revertiran a principi de març

Oferta d'estacions d'ITV que ofereix la nova Societat Valenciana d'ITV, en la web que ha estrenat aquest dijous
Oferta d'estacions d'ITV que ofereix la nova Societat Valenciana d'ITV, en la web que ha estrenat aquest dijous / À Punt NTC

Els conductors que hagen de passar la ITV del seu vehicle ja poden demanar cita prèvia en el web de la Sitval, la Societat Valenciana d’ITV, que gestionarà aquest servei, que inicia la seua reversió al sistema públic dissabte. El web, que ha entrat en funcionament aquest dijous, que permet demanar cita en una de les vint-i-sis estacions autoritzades per a dur a terme aquesta inspecció mecànica a la Comunitat Valenciana.

Les primeres estacions tornaran a mans públiques dissabte. La resta, el 3 de març. Així aquest dissabte les d’Alcoi, Benidorm, Gandia, Ondara, Ontinyent, Oriola-Sant Bartomeu , Redovà, Torrevella, Utiel, Villena, Vinaròs i Xàtiva ja seran de gestió directa. En el nova web de la Sitval, amb un procés àgil, l’usuari pot triar, en quatre passos, on i quan sotmetre el seu vehicle a aquesta inspecció obligatòria. Introduint la matrícula del vehicle i l’estació on vol passar la ITV, el web li mostra el calendari de cites disponibles.

Encara que el funcionament de la ITV serà el mateix i els conductors no percebran el canvi de gestió, a partir del cap de setmana serà la mateixa administració autonòmica qui comence a oferir el servei, en mans privades des del 1997. La Sitval assumirà els 1.200 assalariats que fins ara treballaven en aquest servei externalitzat.

La reversió de la ITV, no obstant això, no ha estat exempta de polèmica. La resistència de les adjudicatàries del servei que les ITV tornaren a la gestió pública i les protestes dels treballadors, així com el procés burocràtic que implica la tornada a mans públiques van retardar tres mesos el canvi a la gestió pública.

De fet, encara aquesta setmana, pràcticament a les portes de la reversió, tres ITV –la de Campanar a València, la de Massalfassar i la de Sant Antoni de Benaixeve-, que pertanyen a la mateixa adjudicatària, han convocat parades parcials durant tota la setmana i s’allargaran la setmana que ve. 

També et pot interessar

stats