Smoking Souls defensa que el concert a Elx s'havia confirmat a través d'un agent intermediari

La banda de Pego assegura que és "evident que el canvi de color polític" ha afectat l'actuació al municipi

Smoking Souls en el videoclip 'Flors i finals'
Smoking Souls en el videoclip 'Flors i finals' / Smoking Souls

El grup musical Smoking Souls ha assegurat aquest dimarts en un comunicat que tenien confirmat un concert a Elx, en el marc de Les Nits de l'Hort de Baix, el 9 d'agost i que és "evident que el color polític" del consistori ha tingut a veure amb l'anul·lació de l'actuació.

El grup ha fet aquest comunicat hores després que l'Ajuntament d'Elx anunciara que emprendrà accions legals contra ells davant les "acusacions falses" que han fet, diuen, sobre la cancel·lació d'un concert en el municipi que "no existeix" i que suposadament tindria lloc el pròxim 9 d'agost en un esdeveniment anomenat Palmeral Fest. La polèmica va esclatar dilluns quan aquest quartet de Pego, que canta en valencià, va denunciar públicament en Twitter que el govern local format per PP i Vox havia suprimit una actuació que tenien prevista a la ciutat il·licitana.

Aquesta vesprada, Smoking Souls han detallat que el grup va confirmar a través de la seua oficina de contractació de directes "la confirmació de l'actuació mitjançant un agent de zona intermediari, en aquest cas l'empresa Pro21cultural". La banda ha afirmat que "la confirmació del concert a Les Nits de l'Hort de Baix d'Elx el dia 9 d'agost" la van obtenir "per escrit el 22 de maig de mans de Pro21cultural", moment en què "s'inicia el procés administratiu per a la contractació del concert".

El grup ha denunciat que Pro21cultural "ha intentat arribar a les persones responsables de la gestió de la programació musical" de l'Ajuntament d'Elx "sense èxit" per diverses vies, i han recordat que el procés administratiu per a la contractació va quedar "en punt mort i en silenci administratiu" després del canvi polític al consistori, governat ara per PP i Vox. "Finalment, ahir 24 de juliol, ens vam assabentar que des de l'Ajuntament d'Elx s'ha fet pública la programació de Les Nits de l'Hort de Baix i el nostre concert no hi apareix sense cap mena de notificació ni explicació prèvies", han afegit.

Smoking Souls ha recordat que en Les Nits de l'Hort de Baix han tocat grups en valencià a l'edició de 2021, amb Tardor i El Diluvi, i en 2022, amb La Fúmiga i Maluks. "És evident que el canvi de color polític en la corporació municipal d'Elx de resultes de les eleccions del 28 de maig ha afectat el concert que teníem confirmat per a la programació del 2023, engegada fa mesos", han criticat.

El comunicat posa el focus també en "visibilitzar la dinàmica precària" en què es mouen "molts grups de música i equips tècnics quant a la contractació de concerts". Smoking Souls han agraït també "la ràpida i contundent solidaritat de col·lectius socials i culturals, grups, músics i músiques i d'amants de la música i la llibertat".

També et pot interessar

stats