Els sindicats ajornen la vaga del sector del calcer prevista per a aquest dimecres

Volen valorar l'última proposta de les patronals del sector que inclou un increment salarial total de 12,5% en un conveni de quatre anys de vigència

Imatge de la vaga del calçat a Almansa
Imatge de la vaga del calcer a Almansa / Europa Press

Els sindicats han anunciat aquest dimarts l'ajornament de la vaga del sector del calcer prevista per a aquest dimecres. Ho ha anunciat de vesprada Comissions Obreres (CCOO) davant de la mediació feta pel Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (Avenc). La vaga queda desconvocada després de rebre l'última proposta de les patronals del sector, però els sindicats no descarten una mobilització fins que es puga valorar pels mediadors d'Avenc i es prenga la decisió respectiva. Aquesta situació hauria afectat, en concret, les localitats alacantines d'Elda, Petrer i Elx. De fet, a la província d'Alacant es troben, segons l'Ivace, el 66% de les empreses actives del sector a Espanya.

La proposta en qüestió consisteix en un conveni d’un increment salarial total del 12,5%. Amb quatre anys de vigència, l’increment dels salaris serà d'un 4% per al 2022, amb efecte retroactiu des del mes de juliol passat, un 4% el 2023, un 2,5% el 2024 i un 2% el 2025. A més, s'inclou una clàusula de garantia salarial que garantiria el 100% de l'IPC sempre que no supere el 15%.

A més, aquesta proposta dels mediadors d'Avenc l'haurà de ratificar o no cada part el 27 de desembre. Per això, tant CCOO d'Indústria com UGT FICA hauran de fer, de manera prèvia, les respectives assemblees i consultes per a fixar la posició definitiva, amb la continuïtat de la mobilització en l'aire.

La proposta de la patronal, segons CCOO, també arreplega la reducció de la jornada anual de dotze hores durant la vigència del nou conveni, així com avanços en matèria d'igualtat, teletreball i l'eliminació de l'obligatorietat de justificar dos dels quatre dies de permisos no retribuïts, entre altres aspectes.

Aquest és només un dels sectors que han convocat una vaga en el tancament del 2022, i se suma a la vaga de collidors, la de metges i la dels pilots d'Air Nostrum. Demanen millores en les condicions laborals que garantisquen, entre altres, el reforç de la plantilla, més inversions o, com en aquest cas, increments salarials.

També et pot interessar

stats