Els sindicats convoquen per al 14 de desembre la segona jornada de vaga en el calcer

CCOO i la UGT reclamen increments salarials anuals que garantisquen el poder adquisitiu dels treballadors

Les aparadores pateixen la paràlisi dels sabaters
Una treballadora del sector del calcer, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El sector del calcer valencià, la producció del qual es concentra a Elda, Petrer (al Vinalopó Mitjà) i Elx (al Baix Vinalopó), està convocat a una nova jornada de vaga per al 14 de desembre, en cas de no aconseguir un acord en la negociació del conveni col·lectiu el 13 de desembre. Segons ha informat la Federació d'Indústria, Construcció i Agro de la UGT (UGT-FICA) en un comunicat, els representants dels treballadors han sol·licitat una nova mediació laboral en el Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (AVENC) per al 13 de desembre, amb l'objectiu d'avançar en un acord del conveni col·lectiu del sector.

CCOO i la UGT reclamen increments salarials anuals que garantisquen el poder adquisitiu dels treballadors, que es reduïsca la jornada anual i millores socials. La UGT reitera la seua "voluntat de negociar" i emplaça les patronals que "vinguen amb els deures fets i no rebutgen l'oferiment dels mateixos mediadors per a intentar aconseguir un acord".

Si no s'arriba a una entesa, els sindicats es mobilitzaran el 14 de desembre, en la que serà la segona jornada de vaga del sector en menys d'un mes, després de la del passat 1 de desembre, durant la qual es va interrompre parcialment la producció en algunes zones d'Espanya, segons els convocants.

També et pot interessar

stats