Simón, en contra de la vacunació obligatòria i l’exigència del certificat Covid per accedir a interiors

El director del CCAES entén que “imposar obligacions quan no són necessàries no és un bon pas” 

Federico Simón, aquest dissabte a Villafeliche
Federico Simón, aquest dissabte a Villafeliche / Efe

El director del Centre de Coordinació i Alertes i Emergències (CCAES), Fernando Simón, ha assegurat aquest dissabte que no és necessari imposar la vacunació obligatòria per a cap col·lectiu a Espanya i tampoc considera adequat que s'establisca l'exigència de presentar un certificat Covid per a permetre la mobilitat o accedir a determinats llocs.

Simón, que  ha rebut aquest dissabte a Villafeliche (Saragossa) l'onzé Premi Trevillano i la primera Medalla d'Or del municipi, ha insistit en declaracions prèvies als mitjans que les cobertures actuals de la vacunació, que arriben al 97%, per exemple, a les residències d'ancians, "no fan necessària cap acció legal ni acte legislatiu" que l'obligue. 

Respecte al certificat Covid que es planteja en alguns països de l'entorn, o fins i tot a Andalusia (on el Tribunal Superior de Justícia andalús ha denegat la ratificació judicial a la seua exigència per a accedir a Melilla des de l'1 de setembre i per a l'assistència a esdeveniments a partir del 16 d'agost) ha estimat que "imposar obligacions quan no són necessàries no és un bon pas". Però, a més, ha assegurat, "lleva armes" en el cas que aquestes obligacions "sí que siguen necessàries per al futur".

El certificat Covid que es planteja a Itàlia o França, per exemple, es justifica, al seu juí, en el fet que en aquests països "la gent no es vacunava tot el que s'havia de vacunar", cosa que ha dit, Simón, no passa a Espanya.

A Espanya, ha afegit, la ciutadania ha entés que la vacuna, a més de protegir a títol individual, "ajuda el fet que la societat isca d'aquest problema tan gros".

Simón s'ha mostrat convençut que quan acabe l'estiu el percentatge d'espanyols vacunats superarà el 70% i ha afegit que, si la progressió de la vacunació en els més joves continua com fins ara, es pot dir que Espanya està ja "al final" de la cinquena onada. 

També et pot interessar

stats