Te’n vas de viatge? Consulta el mapa de les restriccions per comunitats autònomes

Si tens pensat viatjar aquest estiu a una altra comunitat autònoma, abans d'eixir de vacances és recomanable informar-se bé de quines restriccions aplica cada territori

Mapa de les restriccions sanitàries, per comunitats autònomes
Mapa de les restriccions sanitàries, per comunitats autònomes
17 de juliol 2021 - 07:00

Durant la darrera setmana, a totes les regions d’Espanya sense excepció s'ha incrementat la incidència acumulada del coronavirus. En conseqüència, el mapa de les restriccions també ha virat cap al roig, i moltes comunitats autònomes han optat per mantindre o endurir unes limitacions amb què els governs esperen contindre la ràpida transmissió del virus. 

Per a totes aquelles persones que estiguen pensant visitar altres territoris durant les vacances estivals, convé revisar quines són les restriccions vigents. 

Algun dels canvis més significatius que han tingut lloc en els últims dies han estat relacionats amb la imposició del toc de queda. Tal com ho ha fet la Comunitat Valenciana, altres territoris com ara Catalunya o Cantàbria han establit una limitació selectiva de la mobilitat nocturna als municipis de major incidència. Per la seua part, territoris com Aragó, Astúries o Andalusia han demanat a la justícia l’aval per a imposar aquesta mesura en alguns municipis. En el cas de Navarra, on el Tribunal Suprem de la comunitat foral va rebutjar el toc de queda que volia aplicar el govern, l'han tornat a demanar, però només durant caps de setmana i festius. 

Els territoris insulars són els únics que exigeixen als viatgers, en arribar, un test negatiu o el certificat de vacunació contra la Covid, amb 72 hores d’antelació en el cas de la prova PCR i 48 si és un test d’antígens. Per a entrar a les illes no serà necessari fer-se la prova per a aquelles persones amb la pauta de vacunació completa. 

A les Canàries, a més, cal revisar el nivell de risc en què es troba cada illa, ja que les mesures poden variar molt entre una i una altra. En aquelles amb nivell 4, per exemple, caldrà fins i tot presentar un certificat Covid per a poder accedir a l'interior dels establiments de restauració. Aquesta restricció també ha sigut imposada a tot el territori gallec, un dels que més ha reforçat la normativa anti-Covid durant els darrers dies. 

Altres comunitats autònomes també han optat per endurir les mesures del sector hostaler, entre altres Castella i Lleó, que ha avançat l’hora de tancament i ha llevat la possibilitat de consumir en barra, o les Balears, que ha reduït el nom de comensals per taula. 

Per als viatges en grup, compte amb les restriccions en reunions, perquè hi ha sis territoris -Aragó, Catalunya, la Comunitat Valenciana, Múrcia, Extremadura i les Canàries- que les limiten a un màxim de 10 persones. En el cas de l’arxipèlag la limitació encara és més estricta a les illes que passen del nivell 1 d’alerta. A més, en 53 municipis de Cantàbria les reunions no poden superar les 6 persones, una limitació que a La Rioja és només una recomanació. Les Balears, en aquest àmbit, han optat per una via diferent per a evitar els botellots i reunions grupals, i ha prohibit les reunions entre no convivents a partir de la 1:00 a Eivissa, Mallorca i Menorca.  

Davant de l’escenari canviant, és recomanable que, abans de viatjar, estiguem molt pendents de l’actualització de les mesures contra la Covid. 

També et pot interessar