Simón atribueix a les celebracions de fi de curs que els contagis no baixen "més ràpid"

El director del CCAES ha apuntat que el descens de la pandèmia és homogeni entre territoris, però no entre grups d’edat

El director del Centre Epidemiològic Fernando Simón durant la roda de premsa d'aquest dilluns
El director del Centre Epidemiològic, Fernando Simón, durant la roda de premsa d'aquest dilluns / EFE

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha atribuït a les celebracions de fi de curs que els descensos globals de contagis de coronavirus no siguen "més ràpids".

En la roda de premsa setmanal de seguiment de l’evolució de la pandèmia, Simón ha explicat que, tot i que s’està mantenint un descens “lent, però homogeni” dels positius per coronavirus arreu del territori, no ocorre el mateix per grups d’edat. 

En concret, ha assegurat que l’increment de casos entre la població més jove es deu a una suma de factors: és un grup de població amb baixa immunitat, hi ha hagut una relaxació “excessiva” del compliment de les mesures de seguretat i ha coincidit amb les celebracions de fi de curs i de la selectivitat. “Aquestes fites van fent que tinguem pujades, estabilitzacions i pujades en els grups més joves”, ha remarcat. 

Encara que creu que l’augment dels positius entre els més joves no tindrà un impacte ressenyable en els registres globals de la pandèmia a Espanya, Simón ha recordat que aquest grup també pot emmalaltir, ingressar en les unitats de cures intensives i, fins i tot, morir. 

Precisament, aquest dilluns la Conselleria de Sanitat Universal ha notificat dos grans brots en què les edats mitjanes dels contagiats són d’entre 16 i 19 anys.  Un a Torrevella, amb 17 persones afectades, i un altre a València, amb 20 positius. Les persones afectades a Torrevella tenen una edat mitjana de 16 anys i les de València, de 19.

Més de 800.000 certificats digitals Covid en una setmana

El dilluns passat, les comunitats autònomes van posar en marxa el certificat Covid digital, que mostra les persones que ja han estat vacunades, les que han passat la infecció i les persones que compten amb una prova recent negativa. Una setmana després, ja s’han emés més de 800.000 certificats. 

El secretari general de Salut Digital, Informació i Innovació, Alfredo González, ha manifestat que aquestes dades mostren tant l’interés de la ciutadania per usar-lo com “l’alt nivell tecnològic” que hi ha en el Sistema Nacional de Salut. A més, ha indicat que 5.164 viatgers ja han acreditat els requisits sanitaris per a entrar a Espanya través d’aquest certificat.

També et pot interessar

stats