Sifre afirma que l'aniversari de l’Estatut servirà per a “reviscolar la demanda d’autogovern, perquè no s’han assolit els nivells desitjables”

El president de la comissió organitzadora de les celebracions admet que cal implicar els joves en la reivindicació de “les nostres peculiaritats com a poble”

27.01.2021 | Entrevista LNM Joan Sifre

“Reviscolar la demanda d’autogovern, perquè en tot aquest temps no s’han assolit els nivells que serien desitjables i perquè hi ha coses en perill”. Sobre aquest objectiu primordial es fonamentaran els actes per a celebrar que l’Estatut d’Autonomia, el pilar normatiu bàsic del territori, farà enguany 40 anys, segons ha reconegut el president del comité organitzador de totes aquestes activitats, l’històric sindicalista de CCOO Joan Sifre.

En la seua intervenció en Les notícies del matí, Sifre ha avançat que la intenció dels organitzadors no és “ni instrumentalitzar els sentiments de la ciutadania ni obrir un debat acadèmic” sobre l’autogovern, malgrat que això “també és important”, sinó “fer partícip la gent sobre les nostres peculiaritats com a poble i què és el que podem aconseguir”.

“Hem de remotivar-nos, valorar el que som, plantejar el que s'hauria de millorar... si fem actes és per a fer valdre aquest sentiment”, ha explicat el president del comité organitzador dels actes, que va participar activament en el moviment sindical valencià durant dècades, fins que el 2009 va deixar les seues responsabilitats com a secretari general del sindicat.

En aquest repte, Joan Sifre ha reconegut que cal implicar la població més jove. “Els hem d’ajudar a comprendre el sentit de la bona política, feta de valors i allunyada de la crispació que es viu actualment”, argumentava mentre l’entrevistaven en Les notícies del matí.

Per a aconseguir la participació de la ciutadania més jove, Joan Sifre apel·la a la creativitat d’aquest col·lectiu: “Hi ha un impuls de creativitat entre els joves que hem d’aprofitar com a expressió legítima natural, real, de molts grups socials que estan despenjats”, es comprometia davant dels micròfons d’À Punt.

Les activitats encara estan definint-se

El president del comité organitzador de tots aquests actes, que ha reconegut estar “sorprés”, alhora que “agraït” la seua designació per a coordinar els actes del 40 aniversari de l’Estatut, no ha detallat en què consistiran les activitats commemoratives.

La consellera de Participació, Rosa Pérez Garijo, en l’acte de constitució d’aquest comité va avançar que es programaran activitats durant els pròxims mesos, encara que el gros de la celebració serà l’1 de juliol, data en què es va aprovar definitivament el document normatiu.

Així mateix, la consellera va apuntar que les activitats, que encara estan definint-se, contemplaran diverses propostes i arribaran a tot el territori. Entre alguna de les iniciatives que va esmentar, va destacar la celebració d’un concert amb intèrprets de diverses generacions. 

També et pot interessar

stats