Puig afronta el 40é aniversari de l’Estatut amb el compromís de potenciar l’autogovern “com a argamassa per al progrés”

Es constitueix la comissió que coordinarà els actes commemoratius, que arrepleguen un concert intergeneracional i activitats en tot el territori

Acte de constitució de la comissió coordinadora de les celebracions del 40 aniversari de l'Estatut
Acte de constitució de la comissió coordinadora de les celebracions del 40é aniversari de l'Estatut / Generalitat

Les celebracions del 40é aniversari de l’Estatut d’Autonomia, que es complirà el pròxim 1 de juliol, calfen motors. Han començat amb la constitució del comité d'honor. El president de la Generalitat, Ximo Puig, que presideix aquest òrgan, ha manifestat el seu compromís de reforçar l'autogovern "com a argamassa potent per al progrés d'una societat".

El cap del Consell ha destacat la unanimitat i la cohesió entre totes les institucions valencianes per a posar en relleu el que ha significat l'Estatut d'Autonomia per a la ciutadania valenciana i ha insistit que no es farà només una celebració institucional, sinó una de la societat per a reforçar l'estima del poble valencià cap a les seues institucions.

En aquest sentit, Puig assenyala que la Comunitat Valenciana "és hui un referent de diàleg, estabilitat i convivència, i això és el que volem, en gran manera, fer evident en el conjunt de la societat" amb la celebració dels quaranta anys de vigència de l'Estatut, segons ha ressaltat el president.

El president de la Generalitat ha assenyalat que l'autogovern, després de 275 anys de recuperació, ha tingut una capacitat de generar al poble valencià "un avanç social, una prosperitat i una consolidació de quaranta anys de democràcia que mai abans s'havien viscut".

L'històric sindicalista de Comissions Obreres, Joan Sifre, serà el comissionat d'aquest aniversari que es vol celebrar amb una mirada oberta i plural.

La consellera de Participació, Rosa Pérez Garijo, ha explicat que els actes de celebració pretenen recuperar la memòria de l'Estatut, visibilitzar el significat de l'autogovern i reivindicar les diferents institucions estatutàries, a més d'analitzar la situació actual i els reptes de futur de l'Estatut d'Autonomia.

Actes per a recordar el passat i pensar en el futur

Pérez Garijo ha avançat que el dia central de celebració serà l'1 de juliol, coincidint amb el 40é aniversari de l'Estatut d'Autonomia, però la programació inclou també un concert "que reunirà diferents generacions d'una manera festiva" i activitats que es descentralitzaran i tindran lloc per tot el territori.

Es tracta de fer "una celebració diferent en la qual s'involucren tots els valencians i totes les valencianes a través d'uns objectius que ens parlen del nostre passat, del que va suposar l'Estatut d'Autonomia per a la Comunitat; del present, el que representa en aquests moments l'autogovern; i del futur que volem compartir amb tota la societat valenciana", ha assenyalat.

També et pot interessar

stats