Cap de setmana en alerta groga per gota freda

Activada la preemergència per pluges al litoral sud de València i el nord d'Alacant.

AEMET ha activat el nivell groc d'alerta per pluges en quasi tota la Comunitat Valenciana
AEMET ha activat el nivell groc d'alerta per pluges en quasi tota la Comunitat Valenciana

Comença un cap de setmana que estarà marcat per les fortes pluges a tota la Comunitat Valenciana. De moment la pluja ha descarregat amb força en localitats del sud, com Asp, i el centre del territori, encara que el pitjor està per vindre. 

Per això, l’Agència Estatal de Meteorologia ha activat el nivell groc d'alerta per pluges en quasi tota la Comunitat Valenciana, i la majoria dels municipis valencians ja han activat el dispositiu d'emergència per a fer front a aquesta gota freda. 

Per la seua banda, el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha activat la preemergència per pluges al litoral sud de València i el nord d'Alacant, segons ha informat el 112 en Twitter

El cap de setmana estarà marcat per un temporal de fortes pluges i tempestes que s'ha originat a causa d'una Depressió Aïllada a Nivells Alts de l'Atmosfera (DANA). Aquest fenomen afectarà, almenys fins dimecres, pràcticament tota la península.

Protocol d'emergències a municipis de Castelló

Al voltant de 13 localitats de les comarques del nord, com ara Vinaròs i Orpesa, han activitat aquest dissabte el protocol d'emergències per a previndre inundacions en el respectiu terme municipal, davant de les fortes pluges que es preveuen durant les pròximes hores. 

Mentrestant, les brigades rurals i la policia local controlen les séquies i les zones de barrancs on més acumulació d'aigua hi pot haver en cas de plogudes fortes.

També et pot interessar

stats