Set persones van perdre la vida en accidents de trànsit a les carreteres valencianes durant el mes de maig

La Comunitat Valenciana és la cinquena autonomia amb més morts d'espanya

Un dels punts de la V-30, que discorre vora el llit del Túria, a l'altura de Quart de Poblet este dijous
Un dels punts de la V-30, que recorre en paral·lel el llit del Túria, a l'altura de Quart de Poblet este dijous / DGT

Set persones han mort en accidents de trànsit en les carreteres de la Comunitat València durant el mes de maig. Són sis més que l'any passat, però, tot i això, situen la comunitat en el quint lloc del nombre de morts este mes, per darrere de Castella-la Manxa (amb nou), Castella i Lleó (amb onze), Catalunya (amb tretze) i Andalusia (amb 18). Per contra, Extremadura, Navarra i Ceuta i Melilla no han registrat cap víctima mortal durant el mes de maig.

Segons les dades de la Direcció General de Trànsit (DGT), enguany, incloent-hi el cap de setmana fins diumenge passat, han mort en les carreteres 445 persones, 26 més que en el mateix període del passat any. Només al maig s'han registrat 83 sinistres de trànsit mortals, en els quals han mort 92 persones, nou més que en el mateix mes de l'any passat.

Precisament en l'últim mes la mobilitat ha augmentat un 6,3% respecte al mateix mes de 2023, i això són més de 39 milions de moviments de llarg recorregut.

La DGT destaca que 7 d'eixos 92 morts eren vianants, dels quals cinc van ser atropellats en autovies i autopistes. El 76% dels morts es van registrar en carreteres convencionals i el 24% en vies d'alta capacitat.

Huit dels morts no feien ús del sistema de seguretat

Si es té en compte el mitjà de desplaçament, els col·lectius que han incrementat la sinistralitat són els que es desplaçaven en turisme i en furgoneta. 8 dels morts registrats no feien ús del sistema de seguretat en el moment del sinistre i d'ells, 7 viatjaven en el moment de l'accident en turismes i furgonetes. L'altre conductor viatjava en una moto sense casc. A més, 41 morts viatjaven en turisme i també han faltat 4 ciclistes i 27 motoristes.

Durant este mes, han augmentat les col·lisions amb onze morts més que en el mateix mes de 2023, i s'han reduït les eixides de via amb onze víctimes mortals menys. Per franja d'edat, la que més augmenten la sinistralitat és la dels 65 anys i més.

L'11 de maig, el pitjor dia

El dia amb més víctimes mortals va ser el dissabte 11 de maig, quan van morir nou persones en accidents de trànsit. Pel que fa a l'últim cap de setmana, des de les 15:00 hores del divendres 31 de maig fins a la mitjanit del diumenge 2 de juny, han mort en vies interurbanes 16 persones, en 13 sinistres mortals.

8 persones van morir en sinistres ocorreguts en carreteres d'alta capacitat, mentre que 8 més ho van fer en carreteres convencionals. La meitat van ser usuaris vulnerables, 6 de moto i 2 ciclistes. Les vies convencionals es van cobrar la vida de 4 dels 6 motoristes i dels 2 ciclistes. Un d'estos sinistres ha tingut lloc a la Vall de Gallinera (Marina Alta).

També et pot interessar

stats