Set menors d'entre 11 i 13 anys agredeixen una companya d'11 a Benejússer

La Conselleria d'Educació ha activat tots els mecanismes previstos en el Pla de prevenció de la violència i de promoció de la convivència escolar

Una panoràmica de Benejússer
Una panoràmica de Benejússer / Ajuntament de Benejússer

Diversos alumnes d'un col·legi de la localitat alacantina de Benejússer (Baix Segura) han agredit en grup una companya de col·legi d'11 anys, a la qual presumptament van propinar punyades i puntades. L'atac, segons avança el diari Información, es va produir en la rodalia de la biblioteca municipal del municipi i hi ha set menors implicats —sis xiques i un xic— d'edats compreses entre els 11 i els 13 anys.

Per part seua, des de la Conselleria d'Educació han explicat que s'han activat tots els mecanismes previstos en el Pla de prevenció de la violència i de promoció de la convivència escolar, el Previ. Així mateix, s'està donant suport al centre educatiu en tot allò que necessite per a "evitar que aquesta situació d'assetjament escolar torne a ocórrer".

Com que l'agressió es va produir fora del centre educatiu, es tracta d'una incidència de l'entorn escolar, per la qual cosa tota la informació disponible ja s'ha remés a la delegació de govern a la Comunitat Valenciana.

A més, el centre educatiu, que compta amb el suport i l'assessorament del personal especialitzat de la Unitat d'Orientació Educativa (UEO) de Convivència i Conducta d'Alacant, ha posat en marxa diferents actuacions encaminades a restablir la convivència i evitar que es repetisca qualsevol tipus d'agressió, especialment les grupals, així com alertar tot l'alumnat de les conseqüències de l'ús inapropiat de les tecnologies de la informació i la comunicació, ja que existeix un vídeo amb l'agressió a la xiqueta.

Fonts de l'administració educativa afigen que ja s'està treballant amb tot l'alumnat implicat en l'agressió, realitzant reunions de mediació amb les famílies, i també ha contactat amb les forces de seguretat per a planificar tallers amb tot l'alumnat del centre sobre l'ús indegut de les TIC.

L'Ajuntament de Benejússer (Baix Segura) ha mostrat la seua "més enèrgica condemna" a l'agressió. L'alcaldessa, Rosa García, ha manifestat, en un comunicat, que ja s'ha reunit amb la família de la víctima i que ha posat a la seua disposició "tots els recursos" amb els quals compta el consistori per a aquesta mena de casos. "Com no pot ser d'una altra manera, estem a la disposició dels cossos i forces de seguretat de l'Estat, de la Conselleria d'Educació i dels jutjats en cas que siga necessària la seua col·laboració en algun moment de la investigació, que es porta a terme des de la Fiscalia de Menors", ha assenyalat García.

La família diu que no és la primera agressió

L'alcaldessa ha afegit que, segons la família de la víctima, no és la primera vegada que la menor pateix un episodi d'assetjament. També ha indicat que "des del primer moment" que es van conéixer els fets, tant la Policia Local com els Serveis Socials municipals han estat al corrent i han treballat en la tramitació d'aquest cas. 

També et pot interessar

stats