El servei 112 es reforça en un pont molt turístic i amb gran afluència de vehicles a les carreteres

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat comptarà amb un increment del 13% de l'efectiu

Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat
Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat / Emergències 112 CV

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat reforça des d'aquest divendres i fins dimarts 1 de novembre el servei del 112 per a oferir una atenció més àmplia durant el pont festiu de Tots Sants i la celebració de Halloween. El centre comptarà amb un increment mitjà del 13%, informa l'administració autonòmica.

Josep Maria Àngel, secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, ha explicat aquest divendres en una reunió de coordinació que l'ampliació respon a la necessitat de donar una millor resposta davant un possible augment de telefonades, ja que coincideix el dia de Tots Sants amb un pont festiu. Per això, Àngel ha demanat "molta prudència en la carretera, sobretot en els desplaçaments de curta distància que és on més sinistralitat es registra". De fet, segons ha informat la DGT, durant aquest pont es podrien registrar al voltant de 3.135.000 desplaçaments en el conjunt del territori valencià, 1.386.000 de llarg recorregut. 

L'augment més gran de l'efectiu a la sala d'emergències es produirà durant el dilluns 31, dia en què està previst un augment del 20% sobre el servei habitual. A més, al llarg de la nit de Halloween el 112 incrementarà la plantilla fins a un 26%; en el cas dels llocs de coordinació un 50% i en el d'operadors un 31%.

Per al dissabte 29 i diumenge 30 hi ha previst un augment del 8%, per al dilluns del 26% i per al dimarts del 15%. En total són 277 professionals: 216 operadors de sala i 61 de llocs de coordinació.

També et pot interessar

stats