Sergio Bolufer, de l'hospital Balmis, nomenat president de la Societat Espanyola de Cirurgia Toràcica

El doctor ha desenvolupat el primer pla estratègic per a la societat per als pròxims quatre anys

Sergio Bolufer
Sergio Bolufer / DEPARTAMENT DE SALUT D'ALACANT

El doctor Sergio Bolufer, facultatiu especialista del Servei de Cirurgia Toràcica de l'Hospital General Universitari Doctor Balmis d'Alacant, ha sigut nomenat nou president de la Societat Espanyola de Cirurgia Toràcica (SECT) per un període de dos anys.

Bolufer és natural d'Alacant, va estudiar Medicina en la Universitat Miguel Hernández d'Elx i va ser el primer resident de l'especialitat de Cirurgia Toràcica a l'Hospital General Universitari Doctor Balmis en la promoció de 2004 a 2009. És doctor en Medicina amb la qualificació d'excel·lent cum laude per la Universitat Miguel Hernández (UMH) des de 2015. En l'assemblea del Congrés Nacional de la SECT de 2021 va ser elegit vicepresident, càrrec que ha ocupat aquests dos anys i que ara dona pas a altres dos de presidència.

El doctor ha desenvolupat el primer pla estratègic de la societat per als pròxims quatre anys, on busca potenciar la comunicació corporativa per “oferir visibilitat” a la SETC i a l’especialitat. "També, fomentar la formació i producció científiques, perquè els socis incrementen les seues competències professionals i això repercutisca en una assistència d'excel·lència als pacients. L'actualització de la SECT a les noves tecnologies, com la intel·ligència artificial, requereix una cultura de renovació constant, per la qual vetlarem", ha detallat.

Bolufer ha ressaltat que el nomenament com a president suposa una "satisfacció doble". "D'una banda, els teus companys de professió han valorat i reconegut el treball i l'esforç personal que portes realitzant durant quasi 20 anys i, per un altre, suposa un gran reconeixement al Servei de Cirurgia Toràcica de l'Hospital Doctor Balmis i li aporta visibilitat", ha emfatitzat.

També et pot interessar

stats