La Fe realitza el primer cerclatge abdominal amb cirurgia robòtica a la Comunitat Valenciana

És el segon centre sanitari d'Espanya que du a terme aquesta intervenció amb el robot Da Vinci

Imatge d'arxiu d'una operació
Imatge d'arxiu d'una operació / Europa Press

L'Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha realitzat el primer cerclatge abdominal amb cirurgia robòtica de la Comunitat Valenciana, una tècnica quirúrgica que es realitza per a corregir la insuficiència cervical o la incapacitat del coll uterí de mantenir la gestació, el que provoca parts prematurs o avortaments en el segon trimestre de l'embaràs.

Així, La Fe es converteix en el segon centre sanitari d'Espanya que du a terme aquesta intervenció amb el robot Da Vinci, segons ha informat la Generalitat en un comunicat. El robot permet veure la zona a operar en tres dimensions i en una torre de visió on seguir la cirurgia en imatge d'alta definició.

És una operació que en la majoria dels casos es realitza de manera vaginal, una tècnica que consisteix a suturar el coll uterí per via vaginal per a reforçar-lo. No obstant això, existeixen determinats casos en què pacients tenen malformacions uterines, amputació de cèrvix o bé, el cerclatge vaginal no ha obtingut els resultats desitjats, en els quals cal fer el cerclatge abdominal.

La Fe, centre especialitzat en cerclatge abdominal

L'Hospital La Fe és un dels centres pioners en la realització de cerclatge abdominal i un dels que més vegades ha aplicat aquesta tècnica, un total de dotze fins al moment. El cap de secció d'Obstetrícia de l'Hospital La Fe, el doctor Vicente José Diago, ha assenyalat que "comptar amb la cirurgia robòtica per a aquesta mena d'intervenció és un avanç substancial, ja que permet tindre una millor visualització del camp i disminueix possibles complicacions".

En aquesta línia, ha remarcat que la dificultat "és molt més alta que quan es fa l'operació per via vaginal, perquè la incisió no es fa en el coll de l'úter, sinó en una zona superior i el risc de lesionar algun òrgan veí com les artèries uterines, la bufeta o l'intestí és molt major".

També et pot interessar

stats