Torna la selectivitat massiva en una convocatòria marcada de nou per la pandèmia

L’any passat la Covid va obligar a traslladar les proves als instituts per a augmentar-ne la seguretat

Imatge d'arxiu d'un examen de les PAU
Imatge d'arxiu d'un examen de les PAU / Juan Carlos Hidalgo (Efe)

Un total de 24.557 estudiants de la Comunitat Valenciana es presenten aquest dimarts a les proves d'accés a la universitat (PAU). Són 500 alumnes més que l'any passat, quan ja es va produir un increment notable de matriculacions.

Per universitats, la Universitat d'Alacant examina 4.234 persones, la Universitat de València 6.965, la Universitat Jaume I 2.779 estudiants, la Universitat Miguel Hernández 4.338 persones i la Universitat Politècnica de València 6.241. Del total de matriculacions, només 1.831 procedeixen de cicles formatius. 

Les proves es realitzen a les seus habilitades per les universitats públiques valencianes, que tornen a acollir els exàmens després de la convocatòria de l'any passat, quan la Covid va obligar a traslladar-les als instituts per a augmentar-ne la seguretat. Però les proves seguiran comptant amb mesures de prevenció i de seguretat majors que abans de la pandèmia.

En total, s'han disposat 55 tribunals per a les proves. En concret, en la Universitat d'Alacant hi haurà 11 tribunals, en la Universitat Jaume I hi ha 6 tribunals, 11 en la Universitat Miguel Hernández, 12 en la Universitat Politècnica de València i 12 en la Universitat de València.

Reforç especial per a evitar aglomeracions

Des de la Coordinació de Policies Locals de la Comunitat Valenciana s'ha proposat que aquells ajuntaments que disposen de drons per a control i vigilància s'activen per a ajudar a controlar de manera aèria les concentracions d’estudiants.

Les proves es realitzaran amb un protocol de seguretat que han de complir-se: evitar aglomeracions, mantindre distàncies de seguretat i els horaris d'arribada, entre altres aspectes, a més de tranquil·litzar l'alumnat de cara a la prova.

Exàmens sense rellotge ni mòbil

Per a garantir l’equitat entre els examinands, seran unes proves en què l’alumnat no podrà tocar el mòbil, perquè serà motiu d’expulsió, ni tampoc usar rellotge. Són dues de les normes implantades en les PAU de la Comunitat Valenciana per a evitar que copien, i per a afavorir que tot l’estudiantat que s’examina estiga en igualtat de condicions. També per a evitar que es copie, estan regulades quines calculadores podran utilitzar els examinands. 

Els de 2021 també seran uns exàmens en què descomptaran les faltes d’ortografia que cometa l’alumnat, especialment en les assignatures de castellà i valencià, i en algun idioma estranger. 

També et pot interessar

stats