Segon dia de vaga universitària a Catalunya

Un grup d’estudiants acampa de manera indefinida per a reivindicar la seua condemna a la sentència del procés.

Desenes de joves acampen de manera indefinida a la plaça Universitat
Desenes de joves acampen de manera indefinida a la plaça Universitat / Marta Perez (Efe)

La vaga indefinida convocada en les universitats catalanes ha arribat al segon dia amb normalitat acadèmica als campus de la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), mentre que en la Universitat de Barcelona s’ha bloquejat l’accés a la Facultat de Filologia.

A la plaça de la Universitat, un grup d’estudiants ha plantat una cinquantena de tendes de campanya i s’hi han instal·lat amb cadires plegables per a reivindicar la seua condemna a la sentència del 'procés'. Una portaveu de la Universitat Politècnica de Catalunya, per la seua banda, ha explicat que la tranquil·litat és general en aquest centre a excepció de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès, que es troba a Sant Cugat del Vallès, i en la qual hi ha un seguiment “elevat” de la vaga.

L’alumnat de la UAB està a l’espera de saber si el consell de govern d’aquest centre aprova l’avaluació única, com ja han fet les universitats de Girona i la Pompeu Fabra. Aquesta universitat ha recuperat aquest dimecres la seua activitat lectiva i els tres campus que té a la ciutat de Barcelona –Ciutadella, Mar i Poblenou– estan oberts als estudiants que volen acudir a les classes, segons han assegurat fonts acadèmiques.

La Pompeu Fabra va viure ahir dimarts una de les jornades més conflictives des que es va conéixer la sentència del procés el passat 14 d’octubre, i els accessos als tres campus que té van estar bloquejats fins a quasi les 22:00 hores. Uns 140 estudiants van bloquejar amb cadires, taules i ciment cola les portes d’entrada, i en el centre de la Ciutadella es van viure moments de tensió a primera hora del matí entre els tancats i un nombrós grup d’alumnes que no secundava la vaga i que pretenia accedir a les aules. El rector de la Pompeu Fabra, Jaume Casals, ha oferit a l’estudiantat poder presentar-se a la primera avaluació al desembre que ve i també a la recuperació del mes de febrer.

D’altra banda, el Sindicat d’Estudiants ha convocat per a aquest dimecres i dijous una vaga en els instituts de secundària que, de moment, també té un seguiment desigual, segons els centres. Fonts del sindicat han valorat que el seguiment de la vaga és “molt elevat” i que s’espera que anime els estudiants a participar en la manifestació prevista per a demà.

També et pot interessar

stats