El sector cultural es mobilitza a la ciutat de València per a reclamar un pla de rescat

Després d'un any d'inactivitat i tancaments, exigeixen mesures urgents i reals per la situació d'abandonament que diuen que pateixen.

Diversos vehicles han recorregut els carrers de la ciutat de València reclama un pla de rescat
Diversos vehicles han recorregut els carrers de la ciutat de València per a reclamar un pla de rescat
14 de març 2021 - 14:35

València/ El sector dels esdeveniments, espectacles, arts escèniques i cultura ha eixit als carrer de València i d'altres ciutats d'Espanya per a exigir mesures urgents i reals per la situació d'abandonament que diuen que pateixen.

Representants de més de 50 associacions culturals, convocades pels col·lectius Mute, Acople, Age, Aupa i l'Associació General d'Espectacles han volgut denunciar "la inacció i la falta d'iniciatives" per part del govern estatal i autonòmic, i han remarcat que les ajudes a les empreses, autònoms i personal treballador del sector han sigut "insuficients".

Treballadors del sector cultura demanen més inversió
Treballadors del sector cultura demanen més inversió / À Punt NTC

La representant d'ALTV Produccions Artístiques, Esther Navarro, ha explicat que des que es va declarar l'estat d'alarma, ara fa un any, les contínues restriccions han afectat econòmicament el sector. "La mala gestió ens ha obligat a cancel·lar molts dels contractes que teníem tancats", ha remarcat.

Des de Mute i Age han gestionat una demanda col·lectiva de tot el sector a escala estatal per a defendre els seus drets. Després d'un any d'inactivitat i de tancaments, reclamen un pla de rescat per a recuperar pèrdues.

També et pot interessar

stats