L'avançament del toc de queda, un problema afegit per al sector cultural

Cada vegada són més les restriccions que han d'aplicar els cinemes i teatres de la Comunitat Valenciana.

VÍDEO | L'avançament del toc de queda, un problema afegit per al sector cultural

Des del començament de la pandèmia, els gestors culturals han sigut objecte d'un goteig de mesures restrictives que, a banda de garantir les mesures higièniques, s'han traduït en pèrdues per als empresaris del sector. I ara, a partir del 7 de gener, als problemes que ja patia el sector se n'afegeix un de nou: el toc de queda a les 22:00 hores. Una nova restricció que acompanya les ja existents (reducció d'aforaments i prohibició de consumir a les sales) i que obligarà a reprogramar o cancel·lar molts actes.

El gestor dels cinemes ABC a la ciutat de València, Jesús Ruiz, afirma que la prohibició de vendre menjar i beguda als seus establiments suposava un 30% dels ingressos. A l'hora de valorar com ha afectat la pandèmia el seu negoci, Ruiz calcula que tancaran l'exercici de 2020 amb una baixada dels ingressos de vora un 70%.

Per la seua banda, el director dels teatres Olympia Metropolitana es planteja programar actes de matí com a alternativa als espectacles nocturns. Així i tot, afirma que haurà de cancel·lar els monòlegs programats per a aquesta setmana per la pressa amb què s'han anunciat les noves restriccions. El que està clar és que als seus teatres s'hauran d'avançar algunes sessions perquè el públic puga eixir més prompte i així arribar a casa abans del toc de queda.

Malgrat les noves mesures anti-Covid, els empresaris del sector cultural tenen clar que podran adaptar-se a les noves restriccions que entren en vigor. El que no està clar és si els seus negocis continuaran sent rendibles si les aquestes mesures s'estenen en el temps.

També et pot interessar

stats