El sector ceràmic, una “amenaça” per a la qualitat de l’aire

La Plataforma Ciutadana No a la Contaminació EAPV alerta sobre les altes emissions contaminants d’aquesta indústria.

Al sector ceràmic li segueixen les cimenteres, amb el 6,5%, i el sector la frita i l’esmalt, amb el 5,5%
Al sector ceràmic li segueixen les cimenteres, amb el 6,5%, i el sector la frita i l’esmalt, amb el 5,5% / Arxiu

La Plataforma Ciutadana No a la Contaminació EAPV ha indicat que el registre d’emissions industrials 2017 situa el sector ceràmic com a principal “amenaça” per a la qualitat de l’aire de Castelló.

Segons dades d’aquest registre d’emissions les partícules a l’aire que es produeixen en el sector ceràmic representen més d’un 80% del total de la Comunitat Valenciana, segons dades del 2017. Al sector ceràmic li segueixen les cimenteres, amb el 6,5%, i el sector la frita i l’esmalt, amb el 5,5%

Segons la plataforma, la província de Castelló acull el 90% de la producció ceràmica i de frita i d’esmalt. “Patim quasi tota aquesta contaminació i els efectes en la nostra salut, generada en la zona centre de la nostra província, on viu la majoria de la població”, asseguren.

No a la Contaminació ha explicat que en l’última reunió de la Comissió de Seguiment del Pla de Millora de Qualitat de l’Aire de Castelló es pretenia anteposar les accions a realitzar en el trànsit a les de la indústria. Segons la plataforma, es va fer “amb una clara intenció de desviar les responsabilitats d’aquesta indústria ceràmica, de frita i petroquímica, sobretot en relació a l’aplicació de les millors tècniques disponibles per a evitar l’emissió tant de partícules com òxids de nitrogen”.

La Plataforma diu que aquestes tècniques suposen un cost que el sector ceràmic i de la frita no vol assumir, però subratllen que és urgent aplicar-les perquè està en joc la salut de la ciutadania.

També et pot interessar

stats