Sara Gómez (Dona i Enginyeria): “La Comunitat Valenciana és capdavantera en la promoció de les dones enginyeres"

La responsable del projecte alerta de la creació d’estereotips de gènere en els menuts i menudes.

Sara Gómez en 'À Punt Notícies matí'
Sara Gómez en 'À Punt Notícies matí'

“Quan acabes la carrera tens dues opcions: o fer-te xicoteta o enfrontar-ho com un repte i ser forta”. Així de contundent ha sigut l’enginyera i responsable del projecte Dona i Enginyeria, Sara Gómez. En declaracions a À Punt Notícies matí, Gómez ha assenyalat que encara que la situació ha canviat molt, determinades branques “estan molt masculinitzades”. I s’ha centrat en els estereotips que es difonen des de la infància.

“El tema dels joguets em preocupa molt, perquè generen rols des de ben menuts”. D’aquesta manera, Sara Gómez ha assegurat que a partir dels sis anys les xiquetes ja pensen que les ciències “són difícils i per a homes”, una idea que, segons diu, cal canviar. Entre les causes, a més dels joguets i dels estereotips, també apunta la poca formació de moltes professores d’infantil i primària en matemàtiques o física.

Així mateix, la responsable de Dona i Enginyeria ha apostat per normalitzar la presència de les dones en aquest àmbit, també incidint en els xiquets, ja que “de vegades rebutgen les xiques que s’interessen per les ciències”. A pesar d’això, Sara Gómez ha assenyalat que les administracions ja comencen a visibilitzar aquest problema i que “la Comunitat Valenciana és capdavantera en la promoció de les dones enginyeres”.

Les xarxes socials, un espai d’impunitat

L’enginyera i responsable del projecte Dona i Enginyeria ha alertat del perill que hui en dia representen les xarxes socials com a “espai d’impunitat” per a les actuacions masclistes. “Els ix molt barat i és un gran problema”, ha assenyalat, i ha demanat que es tire avant algun tipus de regulació que permeta eliminar aquests comportaments i atacs contra les dones.

També et pot interessar

stats