Sant Jordi albergarà la planta fotovoltaica més gran de les comarques del nord

El macroprojecte té el vistiplau tant de l'Ajuntament com del veïnat, que ha intervingut en el procés de participació ciutadana

A Sant Jordi (Alt Maestrat) han començat a construir la planta fotovoltaica més gran de les comarques del nord / À Punt NTC

A Sant Jordi (Baix Maestrat) han començat els treballs per a construir la que serà la planta solar més gran de les comarques del nord, tot això amb el vistiplau tant del consistori com del veïnat.

A partir del mes d'abril s'instal·larà als afores del poble una planta fotovoltaica de 50.000 panells solars que produiran 37.000 mb/h a l'any, en una zona en què ara hi ha un camp d'oliveres, algunes centenàries. Serà una inversió d'uns 16 milions d'euros per a una planta d'una superfície de 200.000 metres quadrats, que es preveu que comence a funcionar al setembre.

Segons ha confirmat l'alcalde, Iván Sánchez, a À Punt NTC l'empresa s'ha compromés a contractar treballadors del poble o de la comarca. A més, assegura que moltes empreses del municipi es beneficiaran de la construcció d'aquesta macroplanta solar perquè les contractaran per a dur a terme les obres.

Aquest megaprojecte no ha tingut contestació social de la població, com sí que ha ocorregut amb diversos projectes similars al llarg del territori valencià durant els últims mesos. El veïnat veu amb bons ulls el parc perquè s'instal·larà lluny del nucli urbà –a vora nou quilòmetres– i produirà energia neta que ajude a disminuir les emissions de CO2. De fet, el projecte es va sotmetre a un procés de participació ciutadana, on veïns i veïnes tingueren veu en la correcció de millores.

També et pot interessar

stats