2021, l’any del boom de les instal·lacions fotovoltaiques

L'any passat va créixer un 5% el nombre d'empreses centrades exclusivament en aquesta classe d'instal·lacions

2021, l’any del boom de les instal·lacions fotovoltaiques / À Punt NTC

El 2021 va ser l'any d'un autèntic boom en les instal·lacions fotovoltaiques, a causa de l’increment sense precedents del preu de la llum. Durant l'any passat, va créixer un 5% el nombre d'empreses centrades exclusivament en aquesta classe d'instal·lacions, és a dir, unes 100. 

Són dades de la Federació d'Associacions Empresarials d'Instal·lacions Elèctriques, Telecomunicacions i Energies Renovables de la Comunitat Valenciana, que agrupa les Associacions Empresarials provincials d'Alacant (APEME), Castelló (AIECS) i València (ASELEC i PYMEV). Està integrada per 2.000 empreses associades que donen ocupació a més de 7.000 treballadors.

Segons FIECOV, les instal·lacions tramitades marquen un nou rècord per l'impuls de les subvencions i de les deduccions fiscals. S'han tramitat 12.000 per al sector residencial i xicotet comerç mentre, que han sigut 900 per a les empreses. 

Un exemple és l'empresa Agriconsa d'Algemesí, que està muntant un dels cinc parcs solars més grans d'Espanya. Amb 4.500 panells, donaria servei a 750 cases. És una mostra del boom d'aquest tipus d’instal·lacions, que han multiplicat l'activitat exponencialment.

Juanjo Llorens, responsable del departament de renovables de VRP ELECTRIC, assegura en declaracions a À Punt NTC que durant el 2021 s’han multiplicat per 500 les instal·lacions fotovoltaiques, una xifra que esperen que augmente enguany. 

Un altre exemple que ha crescut a la velocitat de la llum està en l’empresa IDES. En 2020 van tancar l’any amb sis treballadors i hui dia són més d’una trentena en nòmina. Al gener d'enguany tramiten 50 comandes; l'any passat, 25. Són els efectes també de la pujada de la factura llum, que els va agafar de sorpresa.

També et pot interessar

stats