Sanitat vincula el cobrament de la productivitat a complir objectius en la jornada ordinària

La conselleria també ha establit un nou sistema d'avaluació quadrimestral per a determinar la viabilitat de cada programa específic

Personal sanitari en la porta d'un hospital
Personal sanitari a la porta d'un hospital / Generalitat

El ple del Consell ha aprovat aquest dimarts una partida pressupostària de 55 milions d'euros destinada al complement de productivitat que percep el personal del sistema valencià de salut per l'activitat assistencial addicional en centres sanitaris i hospitals.

Com a novetat, la Conselleria de Sanitat ha vinculat el cobrament d'aquesta productivitat al compliment dels objectius establits en la jornada ordinària. Així, el personal que vulga participar en algun d'aquests programes haurà de complir prèviament els objectius establits en el seu horari ordinari, segons ha informat la Generalitat.

Es tracta d'un nou acord que agrupa tots els programes específics de productivitat, dissenyats per a respondre a la demanda assistencial i preventiva en el sistema públic de la sanitat valenciana durant el període de temps comprés entre l'1 de febrer i el 31 de desembre del 2024.

La finalitat és disposar d'un programa específic que permeta contindre l'excés de càrrega assistencial quan siga necessari i de manera específica, i que facilite una atenció de qualitat tant en atenció primària com en atenció hospitalària, així com en els serveis d'Inspecció Sanitària i de Salut Pública.

D'aquesta manera, el personal del sistema valencià de salut pot realitzar activitat assistencial addicional mitjançant mòduls de reforç o substitució en atenció primària, que tenen una duració de quatre hores, o sessions, que fan referència a l'activitat quirúrgica extra i que tenen una duració de cinc hores.

L'acord també inclou programes de productivitat preventius de salut pública, com poden ser campanyes de vacunació específiques, o l'activitat relacionada amb els serveis d'Inspecció Sanitària.

El personal percep una remuneració extra per aquesta activitat i enguany la Conselleria de Sanitat ha incrementat el pressupost en totes les modalitats i per a totes les categories professionals.

A més, Sanitat ha implantat un procediment d'avaluació quadrimestral, per la qual cosa les gerències o departaments de salut hauran de fer un estudi sobre la viabilitat del programa específic de productivitat, que presentaran a la Direcció General de Qualitat i Avaluació Assistencial. Aquesta serà la que determinarà si es manté o no l’activitat.

També et pot interessar

stats