Sanitat vacuna prop de 75.000 persones contra la grip en els primers dies de la campanya

Més de 57.000 persones han rebut la doble injecció antigripal i contra la Covid-19

Vials que la Comunitat Valenciana administra a les persones majors de 70 anys
Vials amb les vacunes contra la grip i el coronavirus / Ana Escobar (Efe)
30 d'octubre 2021 - 12:54

Al voltant de 75.000 persones ja han rebut la vacuna contra la grip a la Comunitat Valenciana, la majoria a València (amb 40.357 immunitzats), seguida d’Alacant (25.213 vacunats) i Castelló (8.645 persones). Així ho ha anunciat la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, que aquest dimecres 27 d’octubre ha iniciat la campanya antigripal amb l’eslògan “Tornem a arrimar el muscle”.

Enguany aquesta vacuna s'està simultaniejant amb la dosi de reforç contra la Covid-19 a la població major de 70 anys. Així, 57.202 valencians i valencianes han rebut una doble injecció al respectiu centre de salut: en un braç els han posat l’antigripal i en l’altre, la vacuna contra el coronavirus. 

A més, la dosi de reforç anti-Covid també l'estan administrant en pacients amb patologia de risc (dels quals ja s'han vacunat 26.079 persones) i a qui viu en una residència (actualment hi ha vacunats 19.171 usuaris). En total, en l’últim més 102.452 persones han rebut la dosi de reforç contra el coronavirus. 

La cita prèvia per a rebre la vacuna de la grip (i, si escau, la dosi de reforç contra la Covid-19) es pot fer al propi centre sanitari o a través de l'aplicació mòbil GVA+Salut, per evitar aglomeracions i cues. 

L'inici de campanya ha arrancat amb la població de majors de 70 anys, dones embarassades, residents i treballadors de centres de majors o amb diversitat funcional, i professionals sanitaris. Quan acabarà amb aquests grups de població, Sanitat vacunarà les persones de 65 a 69 anys, i menors de 64 anys amb patologies de risc o de serveis essencials.

La Comunitat Valenciana disposa per a enguany d'un total d'1.285.000 dosis de vacunes contra la grip, 8.900 més que en la campanya anterior.

Vora mil vacunats a les universitats valencianes

D'altra banda, Sanitat continua l'operació 10%, una campanya de captació de la població pendent de vacunar de la Covid-19. Per a això, està desplaçant punts de vacunació a universitats, així com a actes multitudinaris com són concerts o actes esportius. L'objectiu de Sanitat és acostar la vacuna a tota la població. Fins ara, s'han vacunat 952 persones (736 amb primeres dosis i 216 amb segones dosis), en la majoria joves que no havien pogut vacunar-se prèviament. 

També et pot interessar

stats