Sanitat inicia la vacunació de 700.000 majors de 70 anys contra la grip i de la tercera dosi contra la Covid

L'objectiu de la campanya contra la grip enguany és immunitzar el 75% de majors de 65 anys i personal sociosanitari, el 70% de les embarassades i el 60% de malalts crònics

Safates preparades amb les vacunes contra la grip i la tercera dosi de Pfizer contra la Covid
Safates preparades amb les vacunes contra la grip i la tercera dosi de Pfizer contra la Covid / À Punt

Els majors de 70 comencen aquest dimecres a vacunar-se als centres de salut de la Comunitat Valenciana per partida doble: contra la grip i per a rebre la tercera dosi contra la Covid. La Conselleria de Sanitat Universal estima que són 700.000 les persones majors de 70 anys que hauran de rebre aquesta doble vacunació.

El procés es farà per cita prèvia per a evitar aglomeracions. Andalusia, el País Basc, Madrid, Catalunya i Navarra són les altres autonomies que ja estan vacunant amb la doble vacunació a la població major, a partir de l'autorització de la comissió de salut pública per a abordar aquest procés a partir d'aquest dilluns, 25 d'octubre.

La campanya contra la grip a la Comunitat Valenciana, presentada aquesta setmana per la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, pretén immunitzar el 75% de majors de 65 anys i el personal sociosanitari, el 70% de les embarassades i el 60% de malalts crònics. L'any passat es va arribar al 67,4% dels majors de 65 anys, al 71,4% d'embarassades, al 66,3% de les residències i al 93,8% del personal sanitari.

Sanitat preveu començar a immunitzar els majors de 70 anys, que rebran la vacuna de la grip al costat d'una dosi de reforç contra el coronavirus –els antígens de Pfizer i Moderna–. S'administrarà una injecció en cada braç. Per a poder rebre aquesta tercera dosi, hauran d'haver passat almenys sis mesos des de la segona.

També et pot interessar

stats