Dimecres arranca la doble vacunació contra la grip i la Covid-19 en majors de 70 anys

La Conselleria de Sanitat ja ha començat a citar els 700.000 valencians i valencianes inclosos en aquesta franja d’edat

Una sanitària recàrrega una dosi de la vacuna contra el Covid-19 per als estudiants del pròxim Erasmus a Madrid
Una sanitària prepara una dosi de la vacuna contra la Covid-19, en una imatge d'arxiu / Eduardo Parra (Europa Press)

La major part del territori espanyol s'endinsa aquesta setmana en una doble campanya de vacunació massiva: per un costat, la vacunació contra la grip, que al territori valencià està previst que s'inicie aquesta setmana. Per un altre, la campanya de reforç contra la Covid-19 per a les persones majors de 70 anys, amb la inoculació d'una tercera dosi de Pfizer i Moderna. 700.000 valencians i valencianes inclosos en aquesta franja d’edat quedaran citats per a vacunar-se. 

Fonts de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública han confirmat a À Punt que al llarg d'aquest dilluns i dimarts començaran a tancar-se les cites i a partir del dimecres es posaran les primeres injeccions dobles. Fins ara, el departament dirigit per Ana Barceló ha administrat vora 40.000 terceres dosis de la vacuna contra la Covid-19 a les persones majors de residències i a persones de risc, com són aquelles amb immunodepressió greu per trasplantament, pacients de càncer, amb malalties renals en hemodiàlisis i persones amb síndrome de Down majors de 40, entre altres.

La dosi extra contra la Covid, en un braç; la vacuna antigripal, en un altre

L’estratègia de vacunació que ha adoptat la Comunitat Valenciana ha sigut subministrar alhora la dosi antigripal i la tercera contra la Covid-19, cada una en un braç.

D'aquesta manera, el departament que dirigeix Ana Barceló tracta d'avançar-se a un increment dels quadres gripals. Com van avançar alguns experts, l'evolució de l'epidèmia de la grip és una incògnita per a aquest hivern. Amb les mesures contra la Covid dels dos últims anys, el virus de la grip quasi va desaparéixer i, per consegüent, també la immunitat contra la malaltia. Per aquesta raó, un dels escenaris és una temporada de molts més casos de grip. 

La vacuna contra la grip es recomana, sobretot, als grups de risc, com són els majors de 65, les dones embarassades en qualsevol trimestre de gestació i els xiquets de 6 mesos a 2 anys amb antecedents de prematuritat inferior a 32 setmanes de gestació. També a les persones que poden transmetre la grip a aquelles que tenen un alt risc de presentar complicacions, com poden ser els sanitaris.

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha recordat que l'any passat es van posar quasi un milió de dosis contra la grip, i es preveu que enguany seran més. Per això s'ha fet una compra més gran que la de l'any passat.

També et pot interessar

stats